WIJDEMEERSE WEBKRANT
Forse Tegenvaller?
Wijdemeren, di 4 december 2007

Negen gewestgemeenten moeten tien miljoen euro betalen aan de Ambulancedienst. Het gewest probeert de rekening door het rijk te laten betalen.

Tot 1 januari 2006 stond in de ambulance CAO een regeling om vervroegd uit te treden. De medewerkers die toen in dienst waren, maar nog niet gestopt, kregen een overgangsregeling. Voor die medewerkers zal de regeling de komende veertig jaar in totaal tien miljoen euro gaan kosten, te betalen door de werkgever, ofwel het Gewest Gooi- en Vechtstreek, ofwel de aangesloten gemeenten, waaronder Wijdemeren. Het jaarlijkse bedrag loopt op van vier ton in 2006 tot zestigduizend euro in 2024.

De Regionale Ambulance dienst (RAV) wilde de tarieven verhogen om het gat in de begroting weg te werken, maar dat werd niet toegestaan door de toezichthouder, de Nederlandse Zorgautoriteit. De RVA legt de rekening dus bij het Gewest. Dat heeft daartegen bezwaar aangetekend bij het College van Breop voor het Bedrijfsleven in een poging om de kosten door Den Haag te laten betalen. Voor Hilversum zou het bedrag 66.000 in 2007 en 152.000 euro in 2008 bedragen als het bezwaar van het Gewest niet wordt toegewezen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 3