WIJDEMEERSE WEBKRANT
Boeiende week Darters
Kortenhoef, ma 3 december 2007

De darters van het Wapen van Kortenhoef hebben een boeiende week achter de rug. O.a. met een bezoek van Co Stompé aan de dartclub.

ingezonden bericht

Drukke maar boeiende week voor de darters uit Kortenhoef.

Het eerste moest tegen nieuw Zeist en behalve de bierronde wisten Herman Ron, Marcel en Roel alles te winnen.In de singelwedstrijden wist iedereen minstens een keer een 140 score te gooien en bij de koppels finishte Roel 104. Bij de bierronde werden 7 pijlen op de dubbel gemist en buiten een rondje aan de tegenstander kostte dat het team 1 punt, maar toch 8-1 winst.

Het tweede moest aantreden in Nieuwegein tegen Blokhoeve. Kevin won zijn single, Menno verloor de zijne. Daarna waren Berrie en Dennis wel in staat te winnen. Bij de koppels werd de eindstand ook 1-3 voor de Kortenhoevers., Menno en Berrie wonnen de eerste, Kevin en Dennis de tweede en de derde. De vierde werd verloren door Berrie en Mauritz, ondanks dat Maupie regelmatig 100+ scores gooide. De bierronde ging eveneens naar de tegenstander zodat de eindstand van 6-3 op het bord kwam.

Het derde ontving Higlights uit Utrecht, een reuze gezellig gemengd team (2 heren, 2 dames). Ronald en André gooiden goed en wonnen verdiend, René had het iets lastiger en verloor, maar Jeroen won weer. Bij de koppels wonnen Ronald en André beide sets met 2-0Terwijl René en Jeroen teveel last met de dubbels hadden en die verloren. De bierronde ging naar WVK, zodat een 6-3 eindstand voor de Kortenhoevers een mooie opsteker was.

Co Stompé onder de indruk


Rechts: Co Stompé in actie.

Vrijdag kwam Co Stompé voor een bedrijfsuitje naar het Wapen van Kortenhoef en hij vermeldde na zijn clinic dat het Wapen één van de mooiste dartbanen van Nederland heeft, dit is voornamelijk te danken aan René Bosson die hier hard aan gewerkt heeft. Co Stompé verloor één leg tegen Ronald Kramer maar won de rest.

Mixed Koppel Toernooi

Zaterdagavond was het Mixed koppel toernooi waaraan maar liefst 9 koppels deelnamen. De dames lieten zich niet kennen en bleken vaak beter op de dubbels geoefend te hebben dan de heren. Het meest opmerkelijke koppel bestond uit Robbie en Riet, bij gebrek aan een vrouwelijke medespeler had René Bosson zich als vrouw verkleed, wat zijn darten wel nadelig beïnvloedde, maar toch wist dit team derde te worden. Laura speelde samen met haar vader maar bleef buiten de prijzen. Berrie en Brigitte verloren de Verliezersronde tegen Ronald en Janice. De finale was bloedstollend. Kevin en Marcia speelden daarin tegen Roel en Manon. Na 2 goede en spannende legs stond het 1-1 en de derde leg moest dus de doorslag geven. Nadat het Kevin en Marcia een ruime voorsprong had gekregen begonnen Roel en Manon ook wat meer punten te gooien en ondanks dat team Kevin op tops stond won team Roel doordat Roel die zijn 51 e verjaardag vierde 74 finishte. Een oud gezegde luidt: Op je verjaardag kan er niets mis gaan. De prijzen werden uitgereikt door Ron Smit.

Na afloop ging de verslaggever ook nog even darten en die liet zien ook wel 140 te kunnen gooien of 94 te finishen..

Kortom een drukke afwisselende week.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nat
9 gr.
windkr. 6