WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ankeveen bruist
Ankeveen, ma 3 december 2007

Bruisend Ankeveen maakt de komende weekeinden Ankeveen weer bruisend van de activiteiten. Een ruilmarkt, een kerstmarkt en een kerststallententoonstelling.

drie persberichten

Tweedehands kerstartikelen en ruilmarkt

A.s. zaterdag 8 december organiseert Bruisend Ankeveen voor de eerste keer een markt voor tweedehands kerstartikelen. Ook kunnen kerstartikelen geruild worden. Er hebben zich al een flink aantal mensen opgegeven, dus we kunnen zaterdag een gevarieerd aanbod verwachten. Er is ruimte genoeg op het Ankeveense marktterrein, dus als u ook wilt meedoen, kan dat nog.

Voor ieder die dat wil is er de mogelijkheid om zijn of haar overtollige kerstartikelen, decoraties enz. te verkopen of te ruilen tijdens de markt. U kunt daarbij denken aan: ballen, kransen, mandjes, beeldjes, slingers, kerstkleden, kunst kerstbomen en noem maar op. Deelname is gratis, en Bruisend Ankeveen stelt ook gratis kramen beschikbaar, die indien nodig met een of twee anderen gedeeld zal worden, zodat u en uw spullen in elk geval droog blijven en leuk uitgestald kunnen worden. De markt duurt van 8 tot 1 uur.

Wilt u meedoen, dan kunt u zich aanmelden bij Antoon Keetelaar (035-656 0341) of Tiny Beemsterboer (035- 656 1507).

Doet u dat op tijd, maar uiterlijk op 6 december, dit met het oog op het bestellen van de kramen.

Tijdens deze markt zullen ook kaarten verkocht worden van de hand van de bekende Ankeveense historicus en tekenaar Jan Veenman. Het zijn kaarten met taferelen van 's Graveland. Degenen die de stijl kennen van Jan Veenmen, weten dat deze kaarten ook heel geschikt zijn om als kerstkaart te versturen. Ook de SOFA (Stichting Oranje Feesten Ankeveen) zal met kerstkaarten op de markt staan.

U ziet, in Ankeveen valt zaterdag weer van alles te beleven.
Wij zien u allen graag op 8 december!

Namens Bruisend Ankeveen,
Jan van Ingen


Kerstmarkt in Ankeveen

Om helemaal in de kerststemming te komen organiseert Bruisend Ankeveen op zaterdag 15 december een kerstmarkt op het parkeerterrein naast de RK Kerk.

Ondernemers, maar ook particulieren of verenigingen, kunnen zich aanmelden voor deze markt en een kraam huren. De markt zal feestelijk worden aangekleed, o.a. met een grote kerstboom. Er zal kerstmuziek worden gedraaid, en er zal een podium zijn waar het koor de Mellobiez uit Nederhorst den Berg zal optreden. In de koffietent zal ook glühwein worden geschonken. Bruisend Ankeveen beschikt sinds kort over een heuse terras heater. Mocht het koud worden, dan kunt u in de koffietent toch heerlijk warm uw koffie of glühwein drinken. De Kerstman zal ook van de partij zijn, en als de wind gunstig staat zullen er vuurkorven branden.

Uiteraard zullen ook weer een aantal extra ondernemers op de markt aanwezig zijn.

De Imkerij komt o.a met een kaarsenpakket waarmee kaarsen gedompeld kunnen worden. Evenals op 8 december zal de SOFA kerstkaarten verkopen. En er is, evenals vorig jaar, een kraam met professionele, zelfgemaakte kerstgroepen. Hier kunnen tevens op bestelling aparte kerstbeeldjes worden gemaakt. Zo kunt u uw incomplete kerstgroep mogelijk weer aanvullen.

Jeugdwerk Ankeveen komt o.a. met zelfgemaakte kerstartikelen.
Kortom, het wordt weer de moeite waard !

Bruisend Ankeveen


Tentoonstelling van Kerststallen

Evenals twee jaar geleden organiseert Bruisend Ankeveen een tentoonstelling van kerststallen in de RK Martinuskerk aan het Stichts End te Ankeveen.

De tentoonstelling zal plaatsvinden op zaterdag 15 en zondag 16 december. Mensen uit de gehele regio worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Alle soorten stallen van groot tot klein zijn welkom. En niet alleen volwassenen, ook de kinderen van de basisschool mogen een (zelfgemaakte) stal inleveren. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel stelt de organisatie het op prijs als men zelf de meegebrachte stal of kerstgroep komt plaatsen of etaleren. Voor de miniatuurkerststallen zijn vitrines aanwezig.

Voor de bezoekers is het aardig om bij elke stal wat van de historie te kunnen lezen.

Denk daarbij aan: wat voor soort stal of groep is het, uit welk jaar, van wat voor materiaal gemaakt, uit welk land afkomstig, op welke manier eigendom geworden, etc.

Middels een aanmeldingsformulier kunt u deze wetenswaardigheden opgeven.

Openingstijden

De tentoonstelling zal om 10.15 uur worden geopend.
Openingstijden:
Zaterdag: van 10.15 uur tot 14.00 uur
Na de zaterdagavondviering van 19.00 uur nog ca. ½ uur
Zondag: van 11.30 uur tot 15.00 uur

Aanmelden

Aanmeldingen en nadere informatie over beide evenementen is te verkrijgen bij Tiny Beemsterboer (035 - 656 1507) en Antoon Keetelaar (035 - 656 0341). U ontvangt van hen een aanmeldingsformulier, met openingstijden en tijden dat er opgebouwd en afgebouwd kan worden.

Wij hopen op een grote deelname!

Namens Bruisend Ankeveen,
Jan van Ingen

bron
persberichten
foto
---
auteur
persberichten
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nat
9 gr.
windkr. 6