WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer Schriek
Kortenhoef

De heer Schriek uit Kortenhoef:
Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Schriek (60) zet al jaren in voor verschillende maatschappelijke instellingen en verenigingen in Kortenhoef.

Zo is hij sinds 1981 bestuurslid van IJsclub Ons Genoegen. Als er natuurijs ligt is de heer Schriek van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat druk. Hij brengt de verlichting aan en prepareert hij het ijs. Ook treedt hij op als parkeerwachter en biedt hij de helpende hand met de kaartverkoop aan de kassa. Al 23 jaar is d e heer Schriek vrijwilliger bij Stichting BLOK (Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef). Bij de voorbereidingen van de jaarlijkse Kortenhoefse Gondelvaart is zijn hulp onmisbaar: hij zet de vaarroute uit, brengt de verlichting aan en begeleidt de gondels. De gebroeders Spaan kunnen altijd op de hulp van meneer Schriek rekenen bij de opbouw van de wintertentoonstellingen in de Oude School. Tweemaal per jaar is er een tentoonstelling met als thema "oude beroepen". Zoals rietdekkers en turfstekers. De heer Schriek kleedt de lokalen aan door veel foto's uit het archief op te hangen. Ook is hij het aanspreekpunt voor de bezoekers. De heer Schriek is door zijn kennis van zaken en zijn enthousiasme haast niet te stoppen: er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan!

De heer Schriek verzorgt sinds 1986 als bestuurslid van de Historische Kring de wekelijkse inloopavonden. In het bejaardencentrum, zusterverenigingen en eigen onderkomen van de Historische Kring vertoont hij diavoorstellingen over het dorp. Verder verricht de heer Schriek hand en spandiensten, zoals het bijhouden van de tuin en het opzetten van de borden voor de tentoonstellingen. Ook is de heer Schriek penningmeester en de motor van de kaartclub "Kraai is troef". Hij zorgt maandelijks voor de stand van de competitie. En hij is altijd ruimschoots op tijd aanwezig om de tafels in te delen en het geheel in goede banen te leiden. Zijn aanwezigheid is voor de vereniging onmisbaar: 'een man uit duizenden'.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
eerste
overzicht