WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw C.M. Beemsterboer-Koster
Ankeveen

Mevrouw C.M. Beemsterboer-Koster uit Ankeveen:
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Beemsterboer (62) zet zich al meer dan 25 jaar met al haar energie in voor de leefbaarheid van haar woonplaats Ankeveen en op het gebied van muziek. Dit is extra bewonderenswaardig omdat zij de zorg heeft voor een zoon met een verstandelijke beperking.

Sinds 1981 steekt mevrouw Beemsterboer dikwijls de handen uit de mouwen voor Fanfarekorps De Vriendschapskring Ankeveen. Eerst als archivaris, nu als secretaris. De vereniging staat van oudsher bekend als "dorpsfanfare" van Ankeveen. Inmiddels is het fanfarekorps ook veel meer dan alleen een plaatselijk korps. Op concoursen van het hoogste niveau bereikte het goede resultaten. I n 2006 bestond de Vriendschapskring 100 jaar. Dit bijzondere jubileum werd opgeluisterd met tal van festiviteiten waar het gehele dorp bij betrokken werd. Mevrouw Beemsterboer maakte deel uit van het organisatiecomité. Ook was ze in 1996 mede-oprichtster van de Ankveense sociëteit. Nog steeds maakt zij deel uit van het bestuur van deze 50 leden tellende sociëteit. Zij komen maandelijks bij elkaar om over het wel en wee van de gemeenschap te praten.

Om het kleinste dorp van Wijdemeren leefbaar en bruisend te houden, richtte zij de Stichting Bruisend Ankeveen op. De stichting, waarvan mevrouw Beemsterboer secretaresse is, zoekt constant naar mogelijkheden om het dorp te dienen met activiteiten die de bewoners ten goede komen. Toen een aantal jaren geleden de laatste winkel de deuren sloot, kreeg mevrouw Beemsterboer het voor elkaar een kleine zaterdagmarkt te organiseren. Bijzonder is dat de Stichting het beheer geheel in eigen hand heeft genomen. Mevrouw functioneert zelf, geheel belangeloos, als marktmeester. Een ander behaald resultaat is de aanschaf van een mobiel podium voor concerten en festiviteiten.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht