WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw H.J. Reijdon-Gerlings
Loosdrecht

Mevrouw H.J. Reijdon-Gerlings uit Loosdrecht:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Reijdon (76) is al bijna 20 jaar vrijwilliger bij zorgcentrum De Beukenhof in Loosdrecht en runt zelfstandig de bibliotheek. Ze zorgt er voor dat er wekelijks bezetting is, samen met wisselende collegae en in samenwerking met de Beukenhof. Iedere 14 dagen is ze op vrijdag in de bibliotheek om bewoners te adviseren bij de keuze van een boek. Daarnaast verricht zij een dag in de week thuis een groot deel van de voorbereidende werkzaamheden, zoals de administratie van de uitgeleende boeken en het aanvragen van nieuwe collecties. Mevrouw Reydon verzorgt ook de aanschaf van nieuwe titels.

Leesbevordering onder ouderen is de unieke missie van mevrouw Reydon. Deze uitdaging heeft ze op bijzondere wijze opgepakt. Door tijd te investeren in de belevingswereld van de bewoners brengt zij als "leescoach" het juiste boek bij de juiste personen. Met h aar actieve, maar ook geduldige benaderingswijze zorgt ze ervoor dat mensen boeken lezen waar in eerste instantie de voorkeur niet naar uitgaat. Met haar liefde voor het literaire boek en de liefde voor de mens in de Beukenhof levert mevrouw Reydon al 20 jaar een grote bijdrage aan het welzijn van mensen die het niet makkelijk hebben.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht