WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer M. Oudshoorn
Kortenhoef

De heer M. Oudshoorn uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Oudshoorn (55) staat bekend als een sportieve en creatieve man die de handen uit de mouwen weet te steken. Zo maakt hij zich al 46 jaar zeer verdienstelijk bij S.V. 's-Graveland. Sinds vele jaren speelt hij in het zesde team bij de senioren. Naast zijn sportieve inzet heeft hij in verschillende functies een bijdrage van onschatbare waarde geleverd. Zo was hij: jeugdtrainer, jeugdleider, toto-loper en lid van de bouwcommissie. Hierbij was hij ondermeer betrokken bij de bouw van clubhuizen, de verbouwing van de kantine en de aanleg van buitenlichtinstallaties. De heer Oudshoorn is tevens erelid van Speeltuinvereniging De Eekhoorn in Kortenhoef, waar hij zich al sinds 1987 in diverse functies onvermoeibaar voor inzet. In het voorseizoen besteedt hij een aantal zaterdagen aan het controleren en opnieuw installeren van de speeltoestellen. Tijdens het speelseizoen is hij één avond per week druk met het onderhoud van de speeltoestellen.

Ook Amateurtoneelvereniging D.S.O. doet nooit tevergeefs een beroep op meneer Oudshoorn. Als timmerman, schilder, lasser, behanger en electriciën draagt hij bij aan de meest verrassende decors. Zijn enorme creativteit en verworven kennis op het gebied van decors bouwen is onmisbaar. Als bestuurslid van de vereniging is hij tevens verantwoordelijk voor het beheer van het clubhuis. Ook treedt de heer Oudshoorn regelmatig op als gastheer bij speciale gelegenheden en zorgt hij voor het bargebeuren tijdens de wekelijkse clubavonden. De heer Oudshoorn weet mensen enthousiast te maken voor het amateurtoneel en werft daardoor vrijwilligers. Bij de jaarlijkse activiteiten van het Oranje Comité Wijdemeren Centrum zoals de lampionnenoptocht, Koninginnedag en de 4 mei herdenking verzorgt de heer Oudshoorn sinds 1996 de geluids- en stroomvoorzieningsapparatuur. Ook zorgt hij voor het versieren van de locatie, het opbouwen en afbreken van alle stands. Zijn technische kennis en enthousiaste inzet zijn voor het bestuur erg waardevol.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht