WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer P.J.A.M. op de Beek
Loosdrecht

De heer P.J.A.M. op de Beek uit Loosdrecht:
Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Op de Beek (58) is al jarenlang als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van tal van evenementen en de promotie van Loosdrecht.

Naast zijn baan bij de politie was de heer Op de Beek van 1992 tot 1996 voorzitter van de VVV-Het Loosdrechts Plassengebied. Vanuit deze functie constateerde hij dat er in Loosdrecht geen uitvoerend orgaan was dat activiteiten op recreatief en promotioneel gebied organiseerde. In 1995 werd dan ook op zijn initiatief de Stichting SLOEP ( S amenwerkende L oosdrechtse O ndernemers in E venementen en P romotie) opgericht. Deze stichting promoot Loosdrecht als recreatief en toeristisch gebied door de organisatie van evenementen en andere activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: de jaarlijkse Gondelvaart met 1500 boten, zaal- en straatvoetbaltoernooien, pop- en jazzconcerten en sportdagen. Sinds 2002 verzorgt Stichting SLOEP ook de organisatie van Koninginnedag, de 4 en 5 mei viering en de intocht van Sint Nicolaas. De heer Op de Beek is de drijvende kracht achter de Stichting SLOEP. Vanaf de oprichting heeft hij als voorzitter het voortouw genomen bij het initiëren van de diverse evenementen. Hij weet de circa 170 vrijwilligers te enthousiasmeren en beweegt de ondernemers van Loosdrecht hand- en spandiensten te verrichten en financiële bijdragen te doen. Om gezondheidsredenen heeft de heer Op de Beek in februari 2004 het voorzitterschap ingeruild voor de functie van secretaris.

Op verzoek van de voormalige gemeente Loosdrecht organiseerde de heer Op de Beek in 2001 een jaar lang diverse activiteiten voor het afscheid van Loosdrecht als zelfstandige gemeente. Onder meer werden georganiseerd: een kinderfestival, een pop- en jazzfestival en een foto-expositie.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht