WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer H.J. Meester
Ankeveen

De heer H.J. Meester uit Ankeveen:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Meester (56) staat bekend als een zeer bescheiden man die niet graag op de voorgrond treedt. Als vrijwilliger zet hij zich voor verschillende verenigingen in. Bij de Stichting Festiviteiten 's-Graveland is hij sinds 1982 nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Kortenhoefse rijtuigendag. De heer Meester promoot het evenement, zet de route uit, zoekt pleisterplaatsen, begeleidt de stoet rijtuigen en verzorgt de gehele catering voor mens en dier. Ook bij het andere grote evenement van de Stichting Festiviteiten 's-Graveland, de jaarlijkse Jaarmarkt, levert de heer Meester al jaren hand- spandiensten.

Daarnaast heeft de schaatssport de aandacht van de heer Meester. Al bijna 20 jaar is hij terreinbeheerder van de Ankeveense IJsclub. Als beheerder onderhoudt hij de sloten en maait hij de bermen. Ook is hij is enthousiast medewerker van Stichting AGM, een samenwerkingsverband tussen de Ankeveense IJsclub, IJsclub Giethoorn en IJsclub Maaslands IJsvermaak. Deze stichting organiseert de Nederlandse open kampioenschap marathonschaatsen in Oostenrijk. De heer Meester reist jaarlijks af naar Oostenrijk om met machines een baan te creëren. Schaats- hardrijdersvereniging "De vijf dorpen"kan ook altijd rekenen op de hulp van de heer Meester. Eenmaal per jaar organiseert hij het rondje Markermeer. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het NK Palingroken en de van Dam tot Dam loop in Amsterdam.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht