WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer B. Looman
Nederhorst den Berg

De heer B. Looman uit Nederhorst den Berg:
Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Looman (49) is een bekend figuur in Wijdemeren. Al bijna 25 jaar zet hij zich in voor de Stichting Festiviteiten 's-Graveland en tot 2000 hield hij zich bezig met jeugd- en jongerenwerk.

De heer B. Looman is vanaf de oprichting in 1982 tot heden - met en korte onderbreking - voorzitter van de Stichting Festiviteiten 's-Graveland. Deze stichting is niet meer weg te denken en organiseert ondermeer de jaarmarkt. Tijdens het weekend van de jaarmarkt vinden in de grote feesttent allerlei muzikale optredens plaats met musici van landelijke faam. De organisatie is vlekkeloos van opzet. Maar liefst 21 commissies begeleiden de verschillende facetten van de organisatie. De heer Looman geeft hieraan op gerichte wijze leiding. Aspecten van veiligheid hebben hierbij zijn volle aandacht. Vanwege zijn tomeloze inzet en inventiviteit lukt het hem jaarlijks een geslaagd feest neer te zetten. Zijn bereidwillige hulp om 'de handen uit de mouwen te steken' is van onschatbare waarde.

Van 1984 tot 2000 was de heer Looman bestuurslid van Pluto: de plaatselijke welzijnsinstelling voor jeugd- en jongerenwerk. De stichting organiseerde diverse activiteiten voor de jeugd. Naast lid van het bestuur was de heer Looman +beheerder van het gebouw.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht