WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw M. van Hooft
Loosdrecht

Mevrouw M. van Hooft uit Loosdrecht:
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Naast haar drukke werkzaamheden als officemanager zet mevrouw Van Hooft (42) zich sinds 1992 met toewijding in voor de promotie van Loosdrecht en organisatie van tal van evenementen.

Van 1992 tot 1995 hielp mevrouw Van Hooft mee aan 11 zomeravondmarkten die op initiatief van de VVV-Het Loosdrechts Plassengebied werden georganiseerd. In die jaren was Loosdrecht toe aan meer evenementen voor een groot publiek. Omdat de VVV hier niet op was ingericht werd op initiatief van de toenmalig voorzitter van de VVV, de heer Op de Beek, in 1995 de eerder genoemde stichting SLOEP opgericht. Voor deze Stichting zet mevrouw Van Hooft zich met ziel en zaligheid in. Evenementen als Koninginnedag, de 4 en 5 mei viering, de Gondelvaart, zaal- en straatvoetbaltoernooien, pop- en jazzconcerten, sportdagen en de intocht van Sinterklaas zijn mede dankzij haar organisatietalent ieder jaar een succes.

Mevrouw Van Hooft was van meet af aan betrokken bij de stichting SLOEP en is nog steeds de motor achter de vele activiteiten. Waar de voorzitter de man is van de ideeën, is mevrouw Van Hooft degene die de draaiboeken maakt, de vrijwilligers instrueert en na afloop van het evenement 'het licht uit doet'. Inmiddels heeft de stichting 170 vrijwilligers en ondanks dat die de verantwoordelijkheid dragen voor 'hun' evenement, blijft mevrouw Van Hooft op de achtergrond altijd aanwezig en springt ze in zodra dat nodig is.

In het jaar voor de herindeling (in 2001) heeft mevrouw Van Hooft geassisteerd bij diverse activiteiten ter gelegenheid van het afscheid van Loosdrecht als zelfstandige gemeente. Voor de organisatie van onder meer een kinderfestival, een pop- en jazzfestival en een foto-expositie was mevrouw zij wekelijks een hele dag in touw.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht