WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw J.P. Hinloopen-Nieuwpoort
Kortenhoef

Mevrouw J.P. Hinloopen-Nieuwpoort uit Kortenhoef:
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Hinloopen (63) staat bekend als iemand die altijd de handen uit de mouwen wil steken en eigenlijk het woord "nee"niet kent.

Zo is zij sinds 1986 coördinator en begeleider van ongeveer 150 vrijwilligers van Oudergaard in Kortenhoef en Brugchelen in 's-Graveland. Deze instellingen vallen onder de Stichting Auxilium Zorg en Welzijn. Dit is een organisatie voor en door mensen en speelt in op de ontwikkelingen in de (ouderen)zorg, ondermeer door de vorming van innovatieve zorgcentra met een wijkfunctie. In de periode 1997 tot 2001 was mevrouw Hinloopen tevens bestuurslid van deze Stichting, (voorheen Stichting Ouderen Voorziening 's-Graveland). Daarnaast is zij al 18 jaar secretaris voor de Stichting Vrienden van Oudergaard en Brugchelen. Ze verzorgt de agenda, roept vergaderingen bijeen, doet hiervan de verslaglegging en verricht alle secretariële werkzaamheden daaromheen. Ook onderhoudt mevrouw Hinloopen contacten met de winkeliersvereniging en overige partijen om donateurs te werven voor deze Stichting. Alle gelden komen ten goede aan deze Stichting.

Tot op de dag van vandaag levert mevrouw Hinloopen tevens een zeer grote bijdrage aan de diverse activiteiten voor de bewoners en wijkbewoners van de gemeente Wijdemeren. Deze activiteiten bestaan uit het organiseren van: de jaarlijkse vakantieweek en het begeleiden ervan, jaarlijkse diverse bustochten, feestmiddagen/avonden en feestdiners waarbij hulp in de bediening en in het opvangen van de bewoners centraal staan. Een andere taak die mevrouw Hinloopen op zich heeft genomen is de redactie en de lay-out van het informatieblad 't Bruggetje dat 4 tot 5 maal per jaar verschijnt.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht