WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer C. Dekker
Kortenhoef

De heer C. Dekker uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Dekker (74) is professioneel jazzmusicus en heeft een grote passie voor het drummen. Sinds 1950 speelt hij op freelance basis als drummer in diverse bands en ensembles in Nederland en het buitenland. Daarnaast maakt hij deel uit van talloze radio- en televisieorkesten. Als veelgevraagd side-man neemt hij vele singles en lp's op. Als solo-drummer begeleidt de heer Dekker vele grote solisten. Ook maakt de heer C. Dekker al bijna 25 jaar deel uit van het 80-jarige Dansorkest "The Ramblers" en treedt daarmee enkele keren per maand op. Dit orkest geeft regelmatig belangeloos liefdadigheidsconcerten voor instellingen van bejaarden, zieken en gehandicapten. De voorbereidingen en organisatie hiervan verzorgt de heer Dekker met grote betrokkenheid. De heer Dekker staat bekend als een bijzonder bescheiden, integere en ambitieuze persoonlijkheid. Drummers zijn in het algemeen niet toonaangevend maar maatgevend. Zo was de heer Dekker van 1982 tot 1993 hoofdvakdocent Drums aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum. Voor zijn leerlingen was hij de maatstaf voor de ontwikkeling van hun opvattingen, stijl en techniek. Een adviseursfunctie vervult de heer Dekker sinds 1960 bij het sectiebestuur "Studiomusici" van de kunstenbond FNV en SENA, de organisatie voor muzikale rechten van uitvoerende artiesten.

Naast zijn muzikale kant heeft de heer Dekker ook belangstelling voor de sport. Zo was hij elf jaar Jeugdelftalbegeleider bij Voetbalvereniging Loosdrecht en was hij vijftien jaar actief bij voetbalvereniging AFC (Amsterdamsche Football Club) als elftalleider van het 3 e team en lid van de elftalcommissie.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht