WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer F.W. Cavaljé
Kortenhoef

De heer F.W. Cavaljé uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Cavaljé heeft zich de afgelopen twee decennia zeer verdienstelijk gemaakt voor de regionale omroep AROS en de organisatie van de avondvierdaagse in 's-Graveland. Hij staat bekend als een zeer gedreven man en is in het dorp een bekende en graag geziene persoonlijkheid.

Sinds 1980 is de heer Cavaljé met hart en ziel betrokken bij de organisatie van de wandelvierdaagse in 's-Graveland en omgeving. Jarenlang was hij voorzitter en secretaris. Nu is hij assistent algemeen leider. De voorbereidingen van het jaarlijkse wandelevenement starten al in februari. Voor de noodzakelijke vergaderingen stelt de heer Cavaljé graag zijn huis beschikbaar. Tijdens de wandelavonden zelf zorgt hij vooral voor een goede communicatie tussen alle partijen.

De heer Cavaljé heeft zich bijna 19 jaar belangeloos verdienstelijk gemaakt als technicus van de lokale omroep. Eerst voor de AROS (Algemene Radio Omroep 's-Graveland), na de gemeentelijke herindeling voor Radio Wijdemeren. Radio Wijdemeren maakt bijvoorbeeld muziek- en actualiteitenprogramma's en verzorgt uitzendingen vanaf locatie bij evenementen in de gemeente. Ook zendt de omroep de vergaderingen van de gemeenteraad rechtstreeks uit. Dergelijke uitzendingen zijn alleen mogelijk door de inzet van vrijwillige journalisten en technici. De heer Cavaljé heeft zich jaren doen kennen als een deskundige en betrokken radiotechnicus op wie men nimmer tevergeefs een beroep deed.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht