WIJDEMEERSE WEBKRANT
De heer K.C. van Beest
Kortenhoef

De heer K.C. van Beest uit Kortenhoef:
Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer van Beest (66) heeft zich bijzonder ingezet op het gebied van Woningbouw, kerk en de organisatie van evenementen in Kortenhoef.

Het onderwerp volkshuisvesting had bijna 30 jaar een prominente plek in het leven van meneer Van Beest. In 1976 trad hij toe tot het bestuur van Woningbouwvereniging 's-Graveland en was daar tien jaar voorzitter. Later maakte hij ook deel uit van het bestuur van de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken. De heer Van Beest is een zeer betrokken volkshuisvester. Hij is voorstander van fuseren van woningcorporaties maar dan alleen als dit meerwaarde voor de bewoners heeft. Mede door zijn inspanningen fuseerden de twee corporaties in 2000. Daarna was hij actief betrokken bij fusies met twee woningstichtingen uit Hilversum. Van 2002 tot 2005 maakte de heer Van Beest tevens deel uit van de Raad van Toezicht van de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken.

De heer Van Beest heeft zijn kwaliteiten ook op andere gebieden ingezet. Ruim 18 jaar was hij 2 e secretaris van de toenmalige profwielerronde van Kortenhoef. Deze ronde was in tussen 1969 en 1987 één van de grootste in Nederland. Hiervoor verzorgde hij met name de commerciële en representatieve contacten. Op de dag zelf hield hij zich vooral bezig met het begeleiden van de jury en met het in goede banen leiden van de wedstrijden. Sinds 1996 weet de heer Van Beest jaarlijks op zeer bijzondere wijze meer dan 100 sponsors te benaderen voor een bijdrage aan de intocht van St. Nicolaas in Kortenhoef/'s-Graveland.

Al dertien jaar ondersteunt de heer Van Beest zijn echtgenote bij het bezoeken van ouderen van de kerkelijke gemeenten. Dit vaak tijdens ziekte, verjaardagen of huwelijksjubilea. Ook helpt hij bij het verspreiden van kerstattenties en het bereiden van de jaarlijkse paasmaaltijd in de kerk.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Terug naar het overzicht

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe v. Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
volgende
overzicht