WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jeu de Boules in Kortenhoef
Kortenhoef, ma 9 april 2007

Afgelopen zaterdag werd de Jeu de Boules baan bij de Oude School in Oud Kortenhoef met de eerste worp geopend door mevrouw Griffioen.

Het idee was geboren, de financiën waren rond, het terrein was beschikbaar, de spade ging in de grond: het terrein was zaterdag klaar voor het spel. Afgelopen zaterdag onthulde mevr. H.Griffioen-de Haan het bord dat het schoolplein een naam gaf. De naam van haar overleden echtgenoot Rijk Griffioen. (Er komt binnenkort een uitgebreid verslag over de opening van de baan van de hand van Joop Glijn in de WWK en de WWW.)

Eerst was er wat twijfel aan de haalbaarheid van de aanleg van de baan, maar nadat er een enquete was gehouden bleek het enthousiasme uit de buurt groot. Reden voor de Club van Honderd, onder voorzitterschap van Gerard Scholten, om geld te steken in de aanleg van de baan.

Henoch Bos ziet het ook helemaal zitten. Elke woensdag om 14.00 uur zullen er wedstrijden georganiseerd worden die hij zal begeleiden. Hij denkt dat uit dat wekelijkse gebeuren groepen zullen ontstaan die de smaak zo te pakken krijgen, dat zij zelf op andere tijden gaan spelen.


Mevrouw Griffioen ontvangt de Jeu de Boules ballen voor de eerste worp.

Rijk Griffioen dreef, samen met zijn echtgenote, vele jaren een dorpskruidenierswinkel in Oud Kortenhoef. Rijk was actief in het sociale leven in Oud Kortenhoef. Zo was hij ook lang bestuurslid van de Kortenhoefse IJsclub Ondeling Genoegen. Hij was zelf een zeer goede schaatser.


De baan is in gebruik genomen met de eerste worp.

Onderling Contact

Stichting BLOK heeft de baan aangelegd in het kader van haar doelstelling: bewaken en bewaren van de leefbaarheid in de oude dorpskern Kortenhoef. Het gelegenheid bieden tot bevordering van de onderlinge contacten tussen de bewoners hoort daarbij.


De baan ligt er mooi bij.

Steun aan Blok

Wordt donateur voor minimaal € 7,50 per jaar, s.v.p. overmaken op 4604406 t.n.v. stichting BLOK. Wilt u ook meedenken over en meebetalen aan die leuke extra's, wordt dan vriend bij Club-van-100 voor € 45,= per jaar over te maken op bankrekening 491370962 t.n.v. Club van Honderd.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 4