WIJDEMEERSE WEBKRANT
Horstermeer 125 Jaar
Horstermeer, ma 2 april 2007

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de Horstermeer droogviel. Dat gaan de bewoners in augustus vieren.

ingezonden bericht

Feest 125 jaar Horstermeerpolder 17,18 en 19 augustus 2007!

In 2007 is het alweer 125 jaar geleden dat de Horstermeer werd drooggemalen en de Horstermeerpolder  een mooi landbouwgebied werd.

De mensen die hier mee bezig waren kunnen nooit hebben voorzien wat er allemaal in zo'n gebied ontstaat en zich ontwikkeld. Door de jaren heen is er veel veranderd en zijn tuinbouw, akkerbouw, veeteelt en bloemen een niet onbelangrijk maar toch steeds kleiner deel uit gaan maken van de inrichting van ons leefgebied. Industrie en het buiten-wonen zijn ook in dit gebied steeds meer aan de orde en het aantal bewoners en de mensen die hier hun brood verdienen, zijn behoorlijk in aantal gegroeid.

Wat in de polder niet is veranderd is dat het altijd harde werkers zijn, en mensen  die ook van een feestje houden. Dat is wel gebleken bij het 100 jarige jubileum en bij 110 jaar is het nog eens dunnetjes over gedaan. We hebben met alle (oud) Horstermeerders een heel leuk weekend gehad met veel aktiviteiten.

125 Jarig Jubileum

Nu in 2007 het 125 jarige jubileum voor de deur staat is er weer een groep bewoners opgestaan met het idee om dit weer eens ouderwets te vieren want een feestje op zijn tijd mag en hebben we verdiend na alle ellende van advies-bureau\'s die de polder weer tot een Horstermeer willen maken.

Om na al deze bedreigingen de polder weer eens positief neer te zetten wil het Feestcomite 125 jaar Horstermeerpolder  bestaande uit:  Dirk van de Broek, Pieter-Willem Lam, Willem Hogenberg, Edward Voshaart, Leon Smits en Paul Kuiper  iedereen oproepen om in augustus 2007 mee te doen met dit feest en om er met z\'n allen iets van te maken.

Hierbij dan ook een oproep aan alle bewoners die ons willen helpen in welke vorm dan ook. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom om ervoor zorgen dat het een zeer leuk weekend wordt voor jong en oud !!!!!! Aanmelden kan bij voorzitter Dirk v/d Broek op 251684 of bij secretaris Paul Kuiper via 254969. We gaan u regelmatig op de hoogte houden van onze plannen, u kunt meer informatie vinden op http://horstermeerpolder125jaar.web-log.nl/ .

We houden U op de hoogte en zet 17, 18 en 19 augustus 2007 maar vast in uw agenda!

P. Mossinkoff
Horstermeer

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
strak blauw
17 gr.
windkr. 4