Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Uitstapjes met Nat.monumenten

's-Graveland, 24 september 2006

Natuurmonumenten zond een persbericht waarin een groot aantal activiteiten aangekondigd wordt.

Ingezonden Bericht 14-9-2006

Natuurexcursies in de Gooi en Vechtstreek

Op 20 en 30 september en 1 oktober kunt u met een gids varen op de Ankeveense Plassen. In september en oktober kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar elke woensdagmiddag mee met ‘Het Grote Avontuur’ op het Naardermeer. Volwassenen kunnen op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur varen naar de eendenkooi op het Naardermeer. Op 30 september en 28 oktober kunt u Fort Nigtevecht bezoeken.

Varen op de Ankeveense Plassen

Op de Ankeveense Plassen vaart u met een gids door een intiem kleinschalig veenlandschap met sloten, legakkers, rietlanden en moerasbos. Vogels zijn te zien en te horen in het riet en op het water. Deze excursies duren twee uur. De tochten vertrekken vertrekken om 13.00 uur op de volgende data: 20 en 30 september en 1 oktober. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten € 8, niet-leden € 12 en kinderen tot 12 jaar € 4.

Het Grote Avontuur

In het Naardermeer wonen Meermensen. Zij wonen en werken hier en zorgen goed voor de planten en dieren in dit mooie natuurgebied. Een van deze Meermensen is JvdK. Hij nodigt kinderen en hun ouders uit voor een Avontuur op het Meer. Door mee te varen en experimentjes te doen kunnen deelnemers de titel ‘Meermens’ verdienen.
‘Het Grote Avontuur’ vindt in september en oktober elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur plaats. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten € 8, niet-leden € 12 en kinderen tot 12 jaar € 6.

Eendenkooi van het Naardermeer

Weet u hoe een eendenkooi eruit ziet? En waarvoor hij vroeger werd gebruikt? De oorspronkelijke betekenis en de huidige waarde van de eendenkooi zijn het onderwerp van deze bijzondere vaarexcursie. In september en oktober kunt u elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur met de boswachter naar de eendenkooi. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten € 8, niet-leden € 12 en kinderen tot 12 jaar € 4.

Bezoek Fort Nigtevecht

Fort Nigtevecht is een van de tweeënveertig forten die samen de Stelling van Amsterdam vormen. Tussen 1880 en 1914 zijn deze forten gebouwd. Een gids van Natuurmonumenten vertelt over de geschiedenis van het fort. Daarnaast maakt u kennis met het gebied rondom het fort waar planten, vogels, insecten en kleine zoogdieren nog rust en ruimte vinden! Op zaterdag 30 september en 28 oktober van 10.00 tot 11.30 organiseert Natuurmonumenten rondleidingen op Fort Nigtevecht. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten € 4, niet-leden € 7 en kinderen tot 12 jaar € 2.

Reserveren

Het is noodzakelijk te reserveren bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht