Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter over Eikenrode

Wijdemeren, 24 september 2006

Op 13 september vloeide onderstaande column over Eikenrode uit de pen van Putter.

Ingezonden Bericht

Het fraaie warme septemberweer van de laatste dagen kan ons geen rad voor ogen draaien; de zomer loopt ten einde, de luien lome dagen van het vakantie seizoen zijn voor bij. Een nieuwe opwindende tijd dient zich, vermomd nog, maar onmiskenbaar aan. De eerste commissievergaderingen van onze geliefde Wijdemeerse gemeenteraad zijn al weer achter de rug, de agenda's boordevol onderwerpen, die de eenvoudige burger de moed ontnemen zich ooit nog eens met de lokale politiek bezig te houden.

Maar goed, voor bovengenoemde opwinding moeten de columnisten dan maar zorgen, die in staat moeten worden geacht uit de gruwelijke papierbundels de achtergronden te distelleren, die anders voor een ieder verborgen blijven. De verslagen van gondelvaarten, braderieén, palingrookwedstrijden, veemarkten, zomerspektakels en zo voorts zijn met de zomertijd heengegaan, de kritische beschouwing beleeft zijn herintreden.

Eikenrode, een van die langdurige zenuwslopende Loosdrechtse dossiers blijft de gemoederen bezig houden. Gemeentelijke erfpacht bedreigt de financiële mogelijkheden van de eigenaar-bewoner en om die erfpacht te laten verdwijnen is een meerderheid in de raad nodig. Die schijn er nu te komen, maar de toekomst zou wel eens minder rooskleurig kunnen zijn als je ziet en hoort hoe in het Loosdrechtse geplukt, gesjord en geroddeld wordt om als het even kan de boel toch nog te versjteren.

Neem daarbij de VVD. Draaide de kar om en neemt nu een anti-Eikenrode standpunt in. Dat is nog eens betrouwbare politiek! De Lorjé doctrine; eenmaal in het college, denken we over alles andersom. Neem daarbij B. en W. Die lieten een paar zeer geheime rapporten vervaardigen om hun Eikenrode afkeer een juridische onderbouwing te geven. Geheime rapporten zei u? Jazeker meneer, een raadslid dat een kopie in handen kreeg mocht van de griffier der welgemeende waarschuwing mee naar huis nemen, na lezing het verhaal meteen te verbranden. "Anders daag ik je voor de rechter " sprak de man, die speciaal is aangesteld om de gemeenteraad bij te staan. Wat een geweldige taakopvatting heeft die man.

Geheim, daar grossieren colleges in, die iets verbergen hebben, dat is zo zeker als wat.

Oké, als opening van het nieuwe politieke jaar is dit best een aardig begin. En u weet. we gaan door met de strijd.

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht