Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bonsoir

Rouen, 21 september 2006

Nog even geduld. Uw redacteur is bijna terug van vakantie. En dan de inhaalslag.

De afgelopen twee weken stond de WWK even stil. Uw redacteur was met vakantie, zoals aangekondigd in de Nieuwsbrief. De vaste vervanger, Douwe van Essen, was ook met vakantie. En dan houdt het even op.

Vanuit mijn hotel, met wireless internettoegang, kan ik u vanuit Frankrijk laten weten dat het mij goed gaat. En, ik ben heel snel weer terug.

Ik zag zojuist wat ongeruste mailtjes. Zou er wat aan de hand zijn? Nee hoor. Niets aan de hand. Hooguit een beetje warm voor eind september, maar verder gewoon lekker vakantie.

In die mailtjes las ik dat Utrecht Wijdemeren toch in de herindeling dwingt. Dat houdt je toch wat minder bezig in La Douce France. Raar, maar waar. Vanmiddag ontving ik van onze beide kinderen, vrijwel gelijktijdig, een sms'je dat de ministers Donner en Dekker zijn afgetreden. Dat zijn altijd leuke nieuwtjes. Zelfs op vakantie. Maar wat moet ik ermee onder de hete Franse najaarszon? Nog maar een glaasje wijn bestellen...

Het schijnt dat het Prinsjesdag in Nederland was. Op Jersey, waar wij eerder waren, keken wij BBC. Daar hebben ze nog nooit van Donner en Dekker, laat staan Prinsjesdag gehoord, maar wel over Engelse voetbalschandalen en ander Engels nieuws, dat ons weer niet zo bezig houdt. De Paus haalde wel alle kranten met zijn uitspraken. Bij ons is zo'n kop een achtste pagina groot. In Engeland een hele pagina. Kortom nieuws en nieuwswaarde is heel erg relatief.

Ik hou het Wijdemeerse nieuws nog heel eventjes op relatief gepaste afstand.

En dan stort ik me er weer in.

Bonsoir,

Rik Jungmann


De wekelijkse nieuwsbrief In Rouen is het 30 º en het waait hard. Naar volgende bericht