Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dobber: Rechter beslist

Kortenhoef, 20 oktober 2006

Het college van B en W deelde tijdens de raad mee dat de rechter moet gaan beslissen in het conflict met beheerder van de Dobber.


De Dobber in Kortenhoef, voor een aantal opeenvolgende colleges
in 's-Graveland en Wijdemeren een hoofdpijndossier.

De beheerder van dorpshuis de Dobber, Hans Peet, betaalt al geruime tijd geen huur meer, omdat hij vindt dat de verhuurder (de gemeente) haar verplichtingen niet nakomt en toezeggingen niet nakomt. De huur stort hij daarom (al vanaf maart 2005) maandelijks op een rekening van een notaris. In juni van dit jaar had hij daarmee bij de gemeente al een huurachterstand opgebouwd van € 35.000.

Naar de rechter

Wethouder Wim Lorjé liet gisteren in de raad weten dat er door het college overwogen is om in het conflict met de beheerder een mediator (bemiddelaar) in te schakelen. Bij nader inzien heeft het college echter besloten dat er in dit geval niets te bemiddelen was. "Een huurachterstand is een huurachterstand en die moet betaald worden. Daarover kun je niet onderhandelen, waardoor bemiddeling onmogelijk is." : aldus de wethouder. Hij kondigde dan ook aan dat de gang naar de rechter gemaakt zal worden.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 16º Naar volgende bericht