Rik Jungmann

---

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kalm: Raad beslist over OZB

Wijdemeren, 14 oktober 2006

Cor Koster uit Nederhorst den Berg maant tot kalmte over de OZB-verhoging. De raad moet er nog over beslissen. Nog even afwachten dus.

Cor Koster is voorzitter van de afdeling Wijdemeren van het CDA.

Ingezonden Brief

Heetgebakerd

Bob Colijn van de VVD is wat heetgebakerd. Hij stapt, zoals hij schrijft, uit het bestuur van zijn partij omdat hij het oneens is met de voorgenomen OZB verhoging. Dat mag natuurlijk, maar het is wat prematuur: de raad moet nog een besluit nemen. En het lijkt me onwaarschijnlijk dat de raad als een kudde makke schapen het college volgt en akkoord gaat met een verhoging van 11%.

Toegegeven, het voorstel van het college om de OZB met 11% te verhogen is nogal vreemd. In het Collegeprogramma - nog geen half jaar geleden vastgesteld - staat: "Wij streven ernaar de Onroerende Zaak Belasting met niet meer dan de inflatiecorrectie te doen stijgen. Verdere OZB tariefstijging zal niet eerder overwogen worden dan na heroverweging van bestaand en nieuw beleid." Zo te zien is dat streven mislukt. Over die "heroverweging van bestaand en nieuw beleid" hebben we trouwens niet veel gehoord; ook de begroting is daar nogal stil over.

Maar er is hoop. Ik heb begrepen dat er op meerdere plaatsen intensief gespeurd wordt naar mogelijke bezuinigingen in de begroting. Bovendien zullen een aantal politieke partijen het voorstel ongetwijfeld bespreken met hun achterban. En dan moet er vervolgens nog gestemd worden in de raad. Laten we maar eerst rustig afwachten wat dat oplevert. Opstappen kan altijd nog.

Cor Koster
Nederhorst den Berg


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht