Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nominatie van Sporters

Wijdemeren, 12 oktober 2006

Wie wordt de sportman, -vrouw, het sportteam, het jeugdtalent en de sportvrijwilliger van het jaar 2006? De gemeente plaatst een oproep.

Persbericht

Jury Sportverkiezingen 2006 vraagt om voordrachten voor bijzondere prestaties

Na de succesvolle sportverkiezingen van de afgelopen jaren organiseert de gemeente Wijdemeren nu de sportverkiezing over het jaar 2006. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door wethouder N. Schenkkan, bepaalt de uiteindelijke winnaars. Deze maakt de jury bekend tijdens het Sportgala in maart 2007. Kent u een Wijdemeerse sporter of sportploeg die in 2006 een belangrijke sportprestatie heeft geleverd? Draag deze dan voor aan de jury voor het eind van het jaar.

De jury is op zoek naar sporters die in 2006 aansprekende sportprestaties hebben geleverd (of binnenkort doen) en inwoners die op bijzondere wijze bijdragen aan een verdere verbetering van het sportklimaat in Wijdemeren. Bij de verkiezing maakt de jury geen onderscheid tussen de valide en minder valide sport.

Zes categorieën

De sportverkiezing Wijdemeren 2006 bestaat uit zes categorieën. De jury nomineert per categorie maximaal 3 kandidaten. De categorieën zijn:

  1. Sportman van het jaar
  2. Sportvrouw van het jaar
  3. Sportploeg van het jaar
  4. Talentvol jeugdteam
  5. Sporttalent van het jaar
  6. Sportvrijwilliger van het jaar

Voor de eerste vier categorieën gelden prestaties op lokaal, nationaal of internationaal niveau.

Voor de laatste categorie kunt u een inwoner nomineren die zich minimaal 10 jaar onbetaald inzet voor een Wijdemeerse sportvereniging op meer dan gebruikelijke wijze.

Criteria

Zowel verenigingen als inwoners kunnen kandidaten voordragen. Hiervoor gelden de volgende criteria:

  • de sportploeg is een Wijdemeerse vereniging;
  • de sportman, de sportvrouw, het aankomend talent of de sportvrijwilliger is inwoner van de gemeente Wijdemeren. Wel zijn hierop uitzonderingen mogelijk bijvoorbeeld wanneer de persoon tijdelijk elders woont.

Voordrachten

U kunt kandidaten tot het eind van het jaar schriftelijk en per e-mail voordragen t.a.v. de sportjury. Het postadres: Postbus 41, 1243 ZG 's-Graveland; e-mail: m.vanosch@wijdemeren.nl. Graag de voordracht voorzien van: naam en adres van de kandidaat of van de contactpersoon voor de sportploeg; de geleverde prestaties in 2006; een overzicht van het verloop van de sportieve carrière en een digitale foto van de kandidaat of de sportploeg.

Meer informatie: M. van Osch, telefoon (035) 65 59 594.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht