Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter is blij met Jaap

Wijdemeren, 12 oktober 2006

Putter steekt de loftrompet over Jaap van Waveren in diens rol als raadslid. Goedgedocumenteerd en vasthoudend. Putter is blij met hem.

Ingezonden Bericht

Jaap

In zijn vorige leven mochten wij Jaap van Waveren, nu raadslid van Dorpsbelangen Loosdrecht, niet zo erg. Hij schreef voor de Nieuwsster en hij schreef nooit in ons voordeel.

Politiek gesproken was het al Dorpsbelangen Loosdrecht wat de klok sloeg maar toegegeven, hij maakte de Nieuwsster tot het populairste lokale blad. Jaap werd veel gelezen en geen gebeurtenis ontging hem Hij verdiepte zich in de plaatselijke politiek als geen ander.

En dat doet hij nu als raadslid. Plotseling verliet hij , tot ons aller verbazing, het vertrouwde Nieuwsster-huis, en werd lijstaanvoerder en dus het boegbeeld van DBL. En zoals het altijd met nieuwe raadsleden gaat, je moet altijd maar afwachten wat ze er van terecht brengen.

Wat dat betreft valt er goed nieuws te melden. Zijn gedrevenheid is hij niet kwijtgeraakt, in tegendeel, en hij heeft zich inmiddels ontpopt tot een lid van de gemeenteraad, dat weet hoe het eigenlijk moet. Vasthoudend, kritisch, je niet van de wijs laten brengen en vooral niet meteen geloven wat je wordt voorgeschoteld. Jaap van Waveren, zo kunnen we nu vaststellen, is een uitstekend raadslid, een aanwinst voor het publieke domein, een man die niet schroomt een zaak tot op de bodem uit te zoeken. Hij steekt wat dat betreft zeer gunstig af bij zijn collega's in de raad, die zich zoveel moeite niet getroosten. Hij zal zich door zijn manier van werken bij zijn opponenten niet populair maken, maar daarvoor hebben de Loosdrechters hem ook niet gekozen, laten we wel wezen.

Ik volgde hem min of meer bij twee zaken, die de gemoederen nogal bezig hielden. Zijn spervuur van vragen over de affaire rondom het voormalige restaurant "De Vier Linden" en zijn aanval op het slappe optreden van het college in de kwestie "De Valk" Hij bleek in beide kwesties voortreffelijk gedocumenteerd en slaagde er in het laatste geval zelfs in een aantal raadsleden voor zijn standpunt te winnen. Hetgeen bijzonder is, want meestal laat de rest hem in de kou staan en gelooft het verder wel. Dat is althans de gebruikelijke gang van zaken, maar zie Jaap van Waveren slaagde erin die gewoonte te doorbreken.

Van Nieuwsster journalist tot Dorpsbelangen-raadslid. Mochten vroeger zijn verhalen vrij eenvoudig te negeren zijn geweest, nu is dat vanzelfsprekend heel anders. Als raadslid is zijn invloed aanzienlijk toegenomen en het lijkt erop dat hij dat zelf ook dondersgoed in de gaten heeft.

Wijdemeren heeft er een prima raadslid aan. Dat mag best eens gezegd worden.

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht