Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Handtekeningen De Wijde Blick

Kortenhoef, 5 oktober 2006

De ontwikkelingen rond Jachthaven De Wijde Blick aan het Moleneind in Kortenhoef waren het andere grote onderwerp op de agenda van de commissie R en E.

Zowel tijdens de burgerinspraak, als later op de agenda kwam de kwestie aan de orde. Er werd ingesproken door een omwonende, de heer Tjeb Maris. Hij sprak namens een vijfentwintigtal omwonenden die een handtekeningenlijst ondertekend hebben. Op de lijst wordt gevraagd om handhaving door de gemeente van een schone haven in een natuurlijke omgeving conform het bestemmingsplan.

Inspraak Heer Maris

De heer Maris verklaarde vriendelijk, maar zeer nadrukkelijk geen ruzie met de heer Ridder van de jachthaven te hebben. Desalniettemin was zijn oordeel over het beheer van de jachthaven en de bedrijvigheid op de haven keihard. "Wij willen een nette haven. Nu is het een beetje een rommeltje." HIj verwees naar de vele rechtszaken, dwangsommen, planschadeprocedures, etc. die in de buurt aan de orde zijn. In zijn betoog speelden pontons in de jachthaven een hoofdrol. Toen Ridder die op een bepaalde plek in de jachthaven had gelegd moesten ze weg van de gemeente, waarna ze op een andere plek in de jachthaven weer opdoken. Afsluitend drong de heer Maris aan op handhaving door de gemeente en/of oplossing van de vele conflicten in de buurt door middel van arbitrage.

Commissie over de kwestie

Zodra het agendapunt aan de orde kwam werden vragen door de commissieleden gesteld aan het college. René Voigt (DBW) opperde dat de omwonenden zich in het conflict (dat de gemeente al met Ridder had) mengen om daar later wellicht iets voor terug te krijgen. Burgemeester Don Bijl vond het uiten van deze gedachte niet correct. Ook wilde Voigt weten waarom de gemeente de overeenkomst met de jachthaven niet uitvoert. Burgemeester Bijl deelde mee dat die vraag inmiddels al zo vaak beantwoord is dat dat nu niet meer nodig was. "Er zal nu arbitrage moeten komen. De heer Ridder moet met een arbiter komen. Daar wachten wij op." aldus Bijl.

In een brief van het college aan de heer Maris van 9 augustus bevestigt het college dat de steigerpontons in de jachthaven voor 22 augustus 2006 verwijderd hadden moeten worden. Burgemeeester Don Bijl was nog onlangs op de jachthaven. De pontons liggen er nog steeds, maar nu op een andere plek. Bijl: "Je schrikt je rot als je dat ziet."

Nijssen en Overpad

Jaap van Waveren (DBL) maakte zich zorgen over de positie van de familie Nijssen en hun woonark, die nu bij De Wijde Blick ligt, na verwijderd te zijn van De Krakeelakker. Burgemeester Don Bijl kon hem geruststellen. De woonark staat in het bestemmingsplan en kan dus blijven. Ook pleitte Van Waveren voor een recht van overpad voor de omwonenden op woonarken. Dit om hulpverleners sneller toegang te kunnen bieden in plaats van per roeiboot. Rienks Karssemeijer (PvdA) .sprak zijn waardering uit voor de inspreker. "Op de jachthaven is het niet pluis." :aldus Karssemeijer.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Zonnig Matige wind 17º Naar volgende bericht