Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

P Meenthof opgelapt

Kortenhoef, 5 oktober 2006

Een van de lelijkste plekken in Kortenhoef, het parkeerterrein bij de Meenthof, krijgt een facelift. Nieuwe bestrating en verhullend groen.


De door Rik Jungmann in augustus genomineerde lelijkste plek van Wijdemeren.
Links de Dodaarslaan, rechts de Curtevenneweg.

In de commissie R&E van gisteren kreeg het college bijval voor een voorstel om de parkeerplaats aan de Curtevenneweg en de Dodaarslaan op te knappen. De winkeliers van de Meenthof en het OCW vragen al jaren aan de gemeente om iets aan de plek te doen. Ook tijdens de bedrijvenmorgen van het OCW op 21 september, waarbij de raad een bezoek bracht aan de Meenthof, kwam het smerige aanzien van dat deel van het winkelcentrum aan de orde.

Patstelling met Matser

Echt structureel kan er niets aan de verloederde plek gebeuren door een conflict met projectontwikkelaar Matser. Enkele van de smerige garageboxen zijn eigendom van projectontwikkelaar Matser. Die zou op die plek ooit nieuwbouw ontwikkelen. Het kwam er niet van omdat er een conflict over de rest van de nieuwbouw van De Meenthof ontstond. Matser vond dat de gemeente iets moest betalen, waar de gemeente het niet mee eens was. De garageboxen worden door Matser als breekijzer gebruikt om het geld alsnog uit het eerdere conflict te krijgen. De gemeente doet daar niet aan mee. Een onvervalste patstelling dus, die nu al tien jaar duurt.

Indertijd werd het parkeerterrein provisorisch bestraat, omdat toen nog de gedachte bestond dat het hele gebiedje kort daarna op de schop zou gaan.

Bestraten en verhullen met groen

Het college stelt nu voor om het parkeerterrein opnieuw in te richten en te bestraten. Nu kloppen de verhoudingen van het terrein niet, waardoor er minder parkeerplaatsen op zijn dan zou kunnen. Met de herinrichting komen er aan de Curtevenneweg zeven extra parkeerplaatsen, iets waar veel behoefte aan is. Voor de garageboxen wordt groen geplaatst om ze aan het zicht te onttrekken. Bovendien krijgen de eigenaren van de boxen een verzoek van de gemeente om ze een opknapbeurt te geven. De gemeente wil begin 2007 beginnen met het werk. De geraamde kosten bedragen vijfendertigduizend euro. De commissie steunde het voorstel.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Zonnig Matige wind 17 Naar volgende bericht