WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dorpsschouw Nw-Ldr Afgelast
Nieuw-Loosdrecht, 21 november 2006

Afgelopen zaterdag wilde de gemeente samen met inwoners van Nieuw-Loosdrecht op de fiets de openbare ruimte inspecteren. Dat ging niet door.

Het was zo'n aardig idee. Samen met de inwoners, onder de noemer "Dorpsschouw", door het dorp fietsen en op die manier problemen in de openbare ruimte signaleren. Gaten in de stoep, verwaarloosde plantsoentjes, overhangende takken,, enzovoort, enzovoort.

Eén inwoner gaf zich op

Het eerste vereiste om een Dorpsschouw een succes te maken is natuurlijk dat burgers zich opgeven om mee te fietsen. In de G&E van vandaag is te lezen dat het daaraan ontbrak. Er gaf zich zegge en schrijve één mevrouw op.

Voor de gemeente was dat reden om de hele Dorpsschouw maar af te gelasten. Met debtereffende mevrouw wordt een aparte afspraak gemaakt om haar klachten over de openbare ruimte op te nemen.

Mag hieraan de conclusie worden verbonden dat Nieuw-Loosdrecht een probleemloze openbare ruimte heeft? Je zou het haast zeggen.

Ankeveen

Volgende week gaat de gemeente samen met leden van Bruisend Ankeveen door Ankeveen fietsen voor de Ankeveense Dorpsschouw. Bruisend Ankeveen zal op haar beurt aan bezoekers van de weekmarkt vragen welke problemen met de openbare ruimte er in Ankeveen bestaan.

Het fenomeen dorpsschouw moet duidelijk nog zijn vorm vinden.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief