WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sint is in Loosdrecht!
Loosdrecht, 18 november 2006

Vanmiddag om half één kwam Sinterklaas aan bij Ottenhome in Loosdrecht. Ongeveer driehonderd ouders met kinderen wachtten hem op.

Het was prachtig zonning weer, al stond er bij tien graden toch een kille bries over de plas. De steiger van Ottenhome stroomde vanaf half twaalf langzaam vol met ouders en kinderen. Rond twaalf uur voer een speedboot met Zwarte Pieten de haven in om vast poolshoogte te nemen. In de verte op de plas was de boot van Sinterklaas al te zien. Een grote boot, versierd met vlaggetjes en pakjes in de mast.


Burgemeester Don Bijl heel Sinterklaas welkom in Loosdrecht.

De fanfare begon Sinterklaasliedjes te spelen toen de boot echt in zicht kwam. Ook betrad burgemeester Don Bijl de steiger om te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Na enige tijd meerde de boot af en ging de burgermeester aan boord om Sinterklaas van harte welkom te heten in Loosdrecht.

Nadat er veel gekkigheid door de vele Pieten was uitgehaald nam Sinterklaas plaats in een open rijtuig om naar Nieuw Loosdrecht te gaan en daar zijn nieuwe Sinterklaasstoel te zoeken.


Voor hem een pepernoot.
...


Voor hem nog even niet.
...

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann