WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opvoedcursussen GGD
Wijdemeren, 14 november 2006

De GGD Gooi- en Vechtstreek organiseert in Kortenhoef, in het kruisgebouw aan de Hoflaan, opvoedcursussen voor ouders van pubers.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

GGD organiseert in Wijdemeren opvoedcursus
'Beter omgaan met pubers'

Cursussen aan ouders worden als een steeds belangrijker middel bij de opvoeding gezien. Uit een onderzoek van het adviesbureau NIZW blijkt dat de opvoedcursussen in de regio Gooi en Vechtstreek, georganiseerd door de GGD, goed zijn. Tevens kwam uit het onderzoek de aanbeveling naar voren ook in de kleinere plaatsen van de regio cursussen te organiseren.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren spelen op dit advies in: zij trekken jaarlijks € 5000,00 uit om opvoedcursussen mogelijk te maken. Zo kunnen ouders uit de gemeente Wijdemeren, die vaardigheden willen aanleren om met hun puber om te gaan, vanaf 15 januari 2007 deelnemen aan een opvoedcursus 'Beter omgaan met pubers'.

Beter omgaan met Pubers

Veel ouders zitten met vragen als: Mogen pubers zich kleden zoals ze willen? Kiezen pubers wel de goede vrienden en vriendinnen? Hoe moet je daar nu mee omgaan? Kun je je kind eigenlijk nog wel iets verbieden? Hoe houd je contact met je puber?

Voor veel ouders is het lastig om met deze veranderingen om te gaan en daarin hun rol te bepalen. Daarom organiseert GGD Gooi & Vechtstreek in samenwerking met de afdeling Lokaal Jeugdbeleid van Bureau Jeugdzorg de cursus 'Beter omgaan met pubers' voor ouders uit de gemeente Wijdemeren met pubers van 12 tot en met 18 jaar.

Waarom een cursus voor ouders?

In de puberteit verandert er veel, zowel voor pubers als voor ouders. Niet alleen groeien kinderen flink en krijgt hun lichaam mannelijke en vrouwelijke trekken, maar ze ontwikkelen ook een eigen mening en nemen niet meer alles van ouders aan.

De cursus 'Beter omgaan met pubers' biedt ouders een steuntje in de rug en leert hen vaardigheden hoe met een puber om te gaan. In de cursus wordt aandacht besteed aan de veranderingen van kinderen in de puberteit. Daarbij komen de prettige maar ook de lastige kanten van het omgaan met pubers aan bod. Ouders krijgen informatie over manieren waarop zij een goed contact met hun puber kunnen bevorderen en ruzie kunnen voorkomen. Ouders kunnen met elkaar praten en ervaringen uitwisselen waarbij respect voor verschillende manieren van opvoeden het uitgangspunt is. Er wordt aandacht besteed aan veranderingen in de puberteit, positieve aandacht, luisteren naar, praten over en overleggen met je puber, grenzen stellen en straffen.

Meer informatie?

De cursus omvat zes bijeenkomsten, start 15 januari 2007 en wordt gehouden in het consultatiebureau aan de Hoflaan 1 in Kortenhoef. De data zijn maandagavond 15, 22, 29 januari en 5, 12 en 19 februari 2007 van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.45 uur.

De cursus kost € 30,00 per persoon en € 40,00 per ouderpaar.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD Gooi & Vechtstreek, telefoon (035) 692 63 50. U kunt zich aanmelden tot 15 december 2006. Voorafgaand aan de cursus neemt de cursusleider telefonisch contact met u op.

GGD Gooi- en Vechtstreek

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann