WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concerten Het Jagthuis
Horstermeer, 13 november 2006

In Het Jagthuis in de Horstermeer worden op 24 en 26 november concerten gegeven.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Twee schatkamers in Het Jagthuis

Zondag 26 november wordt in Het Jagthuis een schatkamer geopend met prachtige muziek voor drie rietblazers. Trio Kassandra zal werken spelen van Poolse en Hongaarse componisten. Met stukken van de Poolse Lutoslawski, Paciorkiewicz en Szalowski en de Hongaarse Farkas, Székely en Maros wordt het publiek in vervoering gebracht en meegenomen op een reis naar het oosten: melancholie, wilde dansen, opzwepende ritmes, maar ook verhalen over de commedia dell' arte of abstracte werken laten de fantasie de vrije loop. Wie een optreden van Trio Kassandra bezoekt, ontdekt dat kamermuziek een grensverleggend genre kan zijn. Trio Kassandra bestaat uit Stefanie Liedtke (fagot), Andrea Zierleyn (klarinet) en Judith Blauw (hobo). Hun samenspel onderscheidt zich door subtiliteit, levendigheid en een perfect gevoel voor de mogelijkheden van deze combinatie van instrumenten.

Dit concert vindt plaats op zondag 26 november en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mo ge lijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die on ge veer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

Op vrijdagavond 24 november wordt er nog een schatkamer geopend in Het Jagthuis. Liederen op tekst van Kurt Tucholsky worden gezongen door sopraan Henriette Schenk met begeleiding van pianist Paul Prenen. Componist en muziekjournalist Kees Arntzen geeft een inleiding over leven en werken van Kurt Tucholsky (1890-1935): een Berlijns schrijver en satiricus, luis in de pels van de nazi's, maar ook een ongelooflijk geestige beschouwer van het dagelijks leven. De composities zijn van Eisler, Arntzen en Prenen en doen denken aan de muziek van Kurt Weill. Het concert begint om 20.00 uur; ook hiervoor zijn kaarten a € 16,- te reserveren per email of telefoon (zie boven).

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann