WIJDEMEERSE WEBKRANT
Brief Koster is simplistisch
Loosdrecht, 12 november 2006

Paul de Vos uit Loosdrecht vindt de inhoud van de brief van Cor Koster uit Nederhorst den Berg, over de begrotingsbehandeling, erg simplistisch.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden brief

Simplisme

In zijn ingezonden brief geeft de heer Cor Koster uit Nederhorst den Berg een wel erg simplistische voorstelling van zaken over de begrotingsbehandeling.

De heer Koster is voorzitter van het CDA in Wijdemeren. In die hoedanigheid moet hem bekend zijn, dat Wijdemeren met bijzondere financierings problemen te maken heeft. In de eerste plaats is dat een forse korting uit Den Haag op het BTW compensatiefonds, en verder een nog te dekken tekort uit 2006, samen ongeveer € 1 miljoen. Alle reden voor het college om intern diverse bezuinigingen uit te voeren, en ook nog een voorziening aan te spreken, maar desondanks bleef er nog € 300.000. te dekken.

De fracties hebben inderdaad allerlei alternatieven aangedragen, maar feit is dat daardoor geen sluitende meerjarenbegroting is kon worden gecreëerd.
Feit is dat zodoende de dekkingsproblemen naar de toekomst worden verschoven. Feit is dat de rekening in de toekomst toch opgebracht moet worden. Feit is dat Wijdemeren door dit alles waarschijnlijk onder preventief toezicht komt te staan van de provincie.

Ten onrechte suggereert de heer Koster, dat de afdelingen op het gemeentehuis een wensenlijst zouden invullen. Het is wel heel gemakkelijk om de ambtenaren neer te zetten als veelvraten, die niet verder denken dan hun eigen afdeling.
Maar het zijn de Haagse bezuinigingen, door de jaren heen, en vooral die van het CDA/VVD kabinet, die het college noodzaken om de belastingen te verhogen.

In de verkiezingstijd zijn partijen voorzichtig. In die omstandigheden getuigt het van moed van de fractie van de PvdA om zolang mogelijk vast te houden aan een sluitende meerjaren- begroting. Realisme wordt getoond door je dan maar te voegen als je ziet dat je daarin niet gevolgd wordt.

Ook Dorpsbelangen Loosdrecht, ondanks alle werk dat daaraan is besteed, spreekt de reserves aan. De coalitiepartijen zien nu ook in dat in de komende jaren niet te ontkomen valt aan belastingverhoging, alle alternatieven ten spijt. Wil men tenminste zoals B&W voorstaan, de voorzieningen in stand houden.

Onder het kopje “Blamage” denkt de heer Koster B&W te kunnen treffen en het gelijk van de vismarkt te halen. Hij verwacht blijkbaar in verkiezingstijd makkelijk te kunnen scoren. Dat noem ik geen blamage, dat noem ik simplistisch.

Paul de Vos
Loosdrecht

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
ing. brief
foto
---
auteur
Rik Jungmann