WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vliegveld als Natuurgebied
Loosdrecht, 7 november 2006

Vijf natuurorganisaties willen dat vliegveld Hilversum een plaats krijgt als natuurgebied en onderdeel wordt van de ecologische hoofdstructuur.

In de G&E staat dat Natuurmonumenten, het Gooisch Natuurreservaat, Staatsbosbeheer, en de Natuur- en milieufederaties van Noord-Holland en Utrecht samen een brief hebben geschreven aan gedeputeerde Albert Moens van Noord-Holland. In die brief plieten zij ervoor om het vlieveld te gaan beheren als een natuurgebied om er zo voor te zorgen dat er een natuurlijke verbinding komt lezen moment omtussen de hogergelegen zandgrond naar de laaggelegen veengrond van het plassengebied.

Omdat binnenkort de verantwoordelijkheid voor het vliegveld overgaat van het rijk naar de provincie is dit het uitgelezen moment om de zaak onder de aandacht te brengen.

In de regio wordt op tal van plaatsen geïnvesteerd in het verbinden van natuurgebieden tot de z.g. ecologische hoofdstructuur. Die moet het voor de dieren mogelijk maken om zich over grote afstenden te verspreiden zonder daarbij gestopt te worden door spoor- en wegverbindingen.

Bij Crailo werd onlangs het ecoduct geopend. In Ankeveen wordt de Loodijk op palen gezet om de natuurgebieden ter weerszijden met elkaar te verbinden. Utrecht investeert in een ecoduct over de A27 waarmee de Utrechtse gebieden aangesloten worden op de omgeving van het vliegveld.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann