WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Graveland verliest met 4-0
's-Graveland, 5 november 2006

Loosdrecht kreeg gisteren klop. Vandaag verging het 's-Graveland tegen Abcoude net zo. Het werd 4-0 in het voordeel van Abcoude.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

FC Abcoude- sv 's Graveland 4-0

FC Abcoude- sv 's Graveland 4-0 (3-0) 12.1-0 Ron Weben; 24. 2-0 Daniel Döbe; 44.3-0 Jeroen Puttmann; 78. 4-0 Ron Weben. Scheidsrechter H. Kortekaas; toeschouwers: 125

Abcoude en 's Graveland stonden op gelijke hoogte en zouden bij winst de aansluiting met de kop behouden. Als snel werd duidelijk dat 's-Graveland niet in de wedstrijd zat.

Abcoude opende sterk en had de wedstrijd in handen Omdat 's Graveland niet goed speelde en het de tegenstanders teveel ruimte gaf, kwam de ploeg er niet aan te pas, en stond het met de rug tegen de muur. Na twaalf minuten was het raak: Ron Weben schoot een voorzet met een fraaie volley geweldig binnen. 's Graveland probeerde aanvallend wel iets uit te richten maar de verdediging van Abcoude wist dit keer op keer in te kiem te smoren. Verder dan een schot uit de tweede lijn van Mark Schouten kwam 's Graveland, dat ditmaal in fel oranje speelde, niet. Maar even later werd de situatie er voor de gasten niet beter op. Daniel Döbe kreeg alle ruimte om aan te leggen en zijn van richting veranderde schot was Remco Kempers te machtig. De thuisploeg speelde niet groots, maar profiteerde van de volledige offday van 's-Graveland. De wijze waarop vlak voor rust de 3-0 viel onderschreef dat. Peter van Willigenburg bereikte met zijn terugspeelbal niet de eigen doelman, maar de spits van Abcoude, die deze buitenkans niet liet lopen.

Tweede Helft

In de tweede helft trachtte 's-Graveland het goede spel van de afgelopen weken weer op te pakken om er met een snelle goal nog een wedstrijd van te maken. Echter de eerste kans was weer voor Abcoude, maar Remco Kempers hield zijn ploeg in de race. Het aandringen van 's-Graveland gebeurde met te weinig passie en overtuiging waardoor het gewenste rendement ontbrak. Robert Kuc schoot net voorlangs en de inzetten van Marco Nieuwenhuis, Roland Haselager en Mark Schouten konden door de sluitpost van Abcoude steeds onschadelijk worden gemaakt. Het logische gevolg van de aanvallende impulsen was dat Abcoude er kwistig op los mocht counteren. Dat leverde hen aan het einde van de wedstrijd nog een doelpunt op waarmee weliswaar een geflatteerde 4-0 eindstand op het scorebord stond, maar op de overwinning viel absoluut niets af te dingen. Voor 's-Graveland een goede les dat er bij de volgende wedstrijden uit een ander vaatje getapt zal moeten worden, want in het verleden behaalde resultaten...