WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kortenhoef wint darten nipt
Kortenhoef, 5 november 2006

Het Wapen van Kortenhoef ging darten in Amersfoort en wist daar nipt te winnen.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

WVK wint dart in Amersfoort

Woensdag 1 november mocht WVK 1 (Wapen van Kortenhoef) naar Amersfoort voor hun wedstrijd tegen KIP 7. Herman startte goed met onder meer een 100 score en een uitgooi van 70. Hij won met 0-2. Marcel won oo7k met 0-2. Menno had het iets lastiger, maar hij won onder andere door een 120 finish met 1-2. Jeroen moest met 2-1 de punten in Amersfoort laten.

Bij de koppels wisten Menno en Herman vervolgens met 2-0 te winnen. Marcel en Rene wonnen met dezelfde cijfers, onder andere door een finish van 100, daarmee was winst in deze wedstrijd een feit. Marcel en Donny verloren vervolgens met 2-1. De laatste match ging weer met 0-2 naar Menno en Herman. De bierronde bepaalde de eindstand op 2-7. Het tweede team had die avond een thuiswedstrijd tegen cafe Bolle uit Zeist. PeKa die wat grieperig was gooide voornamelijk tegen zichzelf en verloor met 0-2. Berrie won vervolgens onder andere via een score van 100 met 2-1. Herman werd de eerste leg weggevaagd, zette een tandje bij en won vervolgens met 2-1, mede door een score van 100 te gooien. Dennis was goed op dreef en via onder andere 124 won hij met 2-0. PeKa en Berrie openden de koppels met een 0-2 nederlaag, ondanks een 100 score van Berrie. Herman en Dennis die hier 140 gooide verloren met 1-2. Dennis en Maurits verloren de derde koppels met 1-2, zodat een eerste nederlaag voor het Wapen dreigde.

Maar Herman en Brian trokken de stand via een 2-0 overwinning weer in evenwicht. De bierronde was tevens de beslissende match. Herman, Dennis, Maurits en Brian kwamen eerst voor maar na een paar slechte scores werden ze in het zicht van de haven voorbij gestreefd en stonden nog op 140 toen de opponent al aan de dubbel 20 was begonnen. Zij misten en door een score van 100 neer te zetten liet Maurits tops staan voor Herman. Daar de tegenpartij ook de dubbel 10 niet wist te raken kwam het Wapen alsnog via Herman aan de overwinning. Beste speler van het team was dit keer Dennis Sanou die ook op de trainingsavond al blijk gaf een goede vorm te hebben, al verloor hij wel van Herman.

Patrick Kreuning

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann