WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kerstspektakel Ankeveen
Ankeveen, 5 november 2006

Op 15 december wordt het in Ankeveen geen stille nacht, maar een muzikaal rumoerige nacht tijdens het Kerstspektakel.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

Not a Silent Night op 15 december!
Popkoor, big band en vocal group in Ankeveens Kerstspektakel

Op vrijdagavond 15 december vindt op initiatief van de Ankeveners Bruce Skinner en Peter Janssen een heel bijzonder concert plaats in de Martinuskerk aan het Stichts End.


Just for Fun

Stel u voor: een popkoor, een big band en een vocal group die samen een kerstconcert brengen dat ze als een ‘spektakel’ afficheren; dat zal inderdaad geen Stille Nacht worden! De datum ligt dan ook net ver genoeg vóór Kerstmis dat een paar uitstapjes naar ander repertoire geen heiligschennis zijn. Zo staat er naast kerstmuziek ook werk van Sting op het programma, van Simon & Garfunkel en van de Carpenters. Ik bedoel maar: dat wordt een opwindende avond.

Kerstconcert moet!

‘Vroeger’ zegt Bruce Skinner, de tot Ankevener omgeturnde Amerikaanse dirigent die de leiding heeft, ‘vroeger gaven het jongerenkoor en de fanfare hier altijd geweldige kerstconcerten. Maar opeens was dat over. Ik kan me daar niet bij neerleggen. ‘I intervened and set up a muzikaal Kerstfeest’ meldt hij in zijn onnavolgbare mengeling van Engels en Nederlands. ‘Een feest, geen traditioneel kerstliedjes-concert. I want people to walk away happy!’ Maar de traditie kijkt toch nog even om de hoek: aan het eind van de avond zingt het publiek mee met de zangers en spelers op het podium. En het zal u niet verbazen dat het dan toch ‘Komt allen tezamen’ wordt.


Swing Station

Geen stille nacht

Voor de rest zal het zeker geen stille nacht zijn. De Ankeveense big band ‘The Bruce Selection’ speelt met een stevig geluid en een swing die staat als een huis. ‘Het Swingstation’ is een (vrouwen)popkoor dat - óók onder leiding van Bruce Skinner - de handen op elkaar krijgt. En het Blaricumse ‘Just For Fun’ is een vocal group die ook hoge ogen gooit.

Inspirerend in vertaald Amerikaans

Wie is die Bruce Skinner eigenlijk, dat hij dat allemaal voor elkaar krijgt? In Amerika werd hij gegrepen door de jazz en wilde hij van de muziek zijn beroep maken. Aan het College of Emporia in de staat Kansas haalde hij een graad in ‘music teaching’. Maar werk was moeilijk te krijgen, en dus werd het wat anders en bleef muziek een hobby. Inmiddels is hij met een Nederlandse getrouwd en neergestreken in Ankeveen, dat hem na aan het hart ligt. Zegt Henk van der Ploeg, die ooit door Bruce van zijn fiets werd gerukt met de vraag of hij mee kwam doen en die nu in de trombone sectie van The Bruce Selection speelt: ‘hij is een heel goede trompettist en een inspirerende bandleider. In het vuur van de strijd spreekt hij ons soms toe in vertaald Amerikaans, maar we hebben al gauw door wat hij bedoelt. En zo wordt er ook veel gelachen’.

Gaat dat horen!

Ik zou dus zeggen: ‘Have yourself a merry little Christmas’ en ga naar dat spektakel. Het belooft een geweldige avond te worden. Maar haast u wel met het kopen van een kaartje: de Martinuskerk is niet van elastiek.

De details

Wie: The Bruce Selection, Just For Fun, Het Swingstation
Wat: Kerstconcert o.l.v. Bruce Skinner
Waar: Martinuskerk, Stichts End, Ankeveen
Wanneer: vrijdag 15 december om 20.00 uur
Kaartjes à € 5,00 bij Peter Janssen (035-6563133) en Bruce Skinner (035-5256750)

Frits Ham

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
Frits Ham
foto
Frits Ham
auteur
Rik Jungmann