Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dorpscentrum: Plan in April

Wijdemeren, 1 maart 2006

De gemeente wil in april het projectplan van het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht presenteren. In het najaar van 2007 moet het werk beginnen.

Persbericht

Dorpscentrum Oud-Loosdrecht: van schetsboek naar tekentafel

De gemeente Wijdemeren verwacht in april het Projectplan voor de ontwerpfase van het nieuwe dorpscentrum Oud-Loosdrecht te kunnen presenteren. Dat bleek onlangs tijdens een bijeenkomst van de Adviesgroep Dorpscentrum Oud-Loosdrecht. Zij kwamen bijeen om advies uit te brengen over het concept. De gemeente schat dat, wanneer de ontwerpfase voorspoedig verloopt, de eerste werkzaamheden starten in de herfst van 2007.

Projectleider Jeroen Wolbrink van de gemeente wil regelmatig verslag uitbrengen van de vorderingen. "Natuurlijk ligt er al een concreet plan, maar dat betekent niet dat het al 'af' is. Er is nog veel teken- en rekenwerk nodig en onderzoek naar diverse milieutechnische aspecten. Ook gaan we diverse vergunningprocedures doorlopen. Dat neemt als snel anderhalf jaar in beslag", aldus Wolbrink.

Adviesgroep

Op uitnodiging van burgemeester Bijl is de adviesgroep nauw betrokken bij de verdere uitwerking van het plan. Op 23 maart sprak de adviesgroep zich uit over het concept-projectplan. Dit krijgt vervolg tijdens een tweetal bijeenkomsten in mei en juli. Dan adviseert de groep de gemeente over drie plannen: het bouwplan voor winkels, woningen en voorzieningen, het inrichtingsplan voor de openbare ruimte, inclusief de haven en over het bestemmingsplan. Zonodig vindt er tussendoor overleg plaats. In deze periode blijft Ad de Regt onafhankelijk procesbegeleider voor de adviesgroep. In juli wordt opnieuw bekeken hoe de adviesrol vorm krijgt in de daarop volgende periode.

Projectplan

De verwachting is dat het college van B & W het projectplan binnenkort kan vaststellen. Daarna is deze openbaar en in te zien in het gemeentehuis of te raadplegen via www.wijdemeren.nl .

Het projectplan geeft inzicht in de achtergronden van het project, de projectorganisatie, de kosten en de planning van het project.

Grondeigenaren

Zoals bekend heeft de gemeente alleen met de heer Van der Wurf geen overeenstemming kunnen bereiken over zijn gronden. Zoals aangekondigd werkt de gemeente nu aan de voorbereidingen voor een onteigeningsprocedure. De overeenkomsten met de overige grondeigenaren zijn - op enkele kleine onderdelen na - klaar voor ondertekening.

Wordt vervolgd!


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 14º Naar volgende bericht