Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland wint met 3-2

's-Graveland, 19 maart 2006

's-Graveland hield vandaag prima stand tegen titelkandidaat Voorland uit Amsterdam. De 's-Gravelanders wonnen met 3-2.

Ingezonden Bericht

's-Graveland - Voorland 3 - 2

Tegen titelkandidaat Voorland heeft 's-Graveland een prima duel afgewerkt. Winst voor beide teams was gewoon pure noodzaak. Voor de Amsterdammers om mee te blijven doen voor het kampioenschap, terwijl voor de thuisclub puntenwinst voor behoud enorm belangrijk was.

Vooraf gaf dit derhalve al de nodige spanning en dat zette zich door in de wedstrijd. ' s-Graveland kwam al gauw op voorsprong. Het duel was amper vijf minuten oud toen middenvelder Roland Haselager balbezit veroverde en links-achter Bert Moerkerk direct reageerde door de ontstane ruimte in te sprinten. Haselager kopte naar de opgekomen verdediger en diens directe pass bereikte Nunu Alexandre, die de snelle counter knap verzilverde:1-0.

Hierna ontspon zich een fel duel met aan beide kanten diverse mogelijkheden om te scoren. De bezoekers kwamen in de 20ste minuut gelijk door een cadeau van de scheidsrechter, die een absoluut normale verdedigende actie in het strafschopgebied tot een strafschop promoveerde:1-1. 's-Graveland liet zich hierdoor niet uit het spel halen en kwam zelfs voor de rust nog tot twee goede mogelijkheden om  opnieuw afstand te nemen. De bezoekers mochten hun doelman dankbaar zijn, dat knappe inzetten van Johnny Hendriks en Rob Fecken door hem op spectaculaire wijze werden gepareerd.

De beginfase van de tweede speelhelft was duidelijk voor de Amsterdammers, maar de defensie van de gastheren hield zeer bekwaam stand. Door het uitblijven van succes ging men daarna over tot geforceerd aanvalsspel en kreeg ' s-Graveland nu wat meer grip op het spel. In de 65e minuut leidde dat zelfs tot twee treffers in één minuut.

Beide doelpunten ontstonden na snelle tegen acties via de rechterkant. Mark Schouten  en Marco Nieuwenhuis waren succesvol, beide keren op aangeven van  Alexandre. De plots verkregen 3-1 voorsprong kwam daarna nog wel twee keer in gevaar maar keeper Erwin van Weeghel tikte de bal resp. over de lat en dook vervolgens het leer net uit de linkerbenedenhoek.

Dat het vijf minuten  voor tijd toch nog 3-2 werd, leek de ploeg van trainer Lammertse niet te deren, want zonder enige paniek werd de ze belangrijke zege veilig gesteld.