Rik Jungmann

---

WieWatWaar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kozijn herdenkt De Kwant

Ankeveen, 15 maart 2006

In de WieWatWaar van gisteren stond een groot stuk van oud-burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland ter nagedachtenis aan Wim de Kwant.

Wim Kozijn leest in zijn huis in Frankrijk dagelijks op zijn laptop het nieuws uit Wijdemeren op internet. Hij was geschokt toen hij het bericht over het overlijden van Wim de Kwant las.

Met veel waardering schrijft Kozijn over de rol die Wim de Kwant, die vorige week onverwacht overleed, speelde in de 's-Gravelandse politiek gedurende vele jaren. Hij geeft een overzicht van de vele functies die De Kwant speelde in het Ankeveense dorpsleven. Van vermaak tot cultuur.

Hij ontmoette De Kwant voor het eerst toen hij in 1986 met de vertrouwenscommissie sprak in het kader van zijn sollicitatie naar het ambt van burgemeester van 's-Graveland. De Kwant heeft zich indertijd ingezet om Kozijn benoemd te krijgen, iets waar deze tot op de dag van vandaag dankbaar voor is.

Ook besteed hij in zijn stuk enige aandacht aan het conflict dat er de oorzaak van was dat Wim de Kwant onverwacht uit de raad trad. Het heeft Kozijn jarenlang dwarsgezeten. Kozijn zette zich in om een publiek blijk van waardering voor De Kwant te realiseren. Dat lukte. Het werd een straatnaam in Ankeveen. De Wim de Kwanthof. Kozijn was dan ook blij dat hij dat kon aankondigen aan Wim de Kwant, toen zij elkaar later voor het eerst weer ontmoetten.

Het stuk sluit af met de constatering dat De Kwant heel veel voor Ankeveen en later voor heel 's-Graveland heeft betekend. "De gemeenschap van Ankeveen, maar ook die van de andere dorpen zijn veel dank aan hem verschuldigd."

(De redactie groet Wim Kozijn vanuit het koude Wijdemeren als hij weer zijn laptop openklapt. red.)


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht