. . .

Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wim de Kwant overleden

Ankeveen, 8 maart 2006

Vanmorgen is Wim de Kwant overleden. Hij werd bijna tachtig jaar. Wim de Kwant was jaren raadslid en wethouder in Ankeveen en later in 's-Graveland.

Wim de Kwant is vanmorgen onverwacht overleden. Hij was een Ankevener in hart en nieren. En hij was een monument van de lokale politiek van 1954 tot 1991.

Wim de Kwant was KVP-raadslid van de voormalige gemeente Ankeveen van 1954 tot 1966 en KVP-wethouder van deze gemeente van 1958 tot 1966. In 1966 waren er verkiezingen voor de herindeling, waarbij 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen werden samengevoegd. De Kwant werd toen door de KVP op een onverkiesbare plaats gezet. Hij begon een nieuwe partij, Algemeen Belang. Met die partij won hij de verkiezingen glansrijk en trad hij toe tot de raad van de nieuwe gemeente 's-Graveland.

Daar werd hij wethouder van 1966 tot 1970. Daarna bleef hij raadslid voor Algemeen Belang tot 1991. Hij zat in totaal van 1954 tot 1991, zevenendertig jaar in de lokale politiek. Wim de Kwant had een open oog voor problemen die burgers met hun bestuurders hadden en sprong, als dat nodig was, voor hen in de bres.

Op 31 maart 2000 werd een hofje in Ankeveen naar hem genoemd. Het werd de Wim de Kwanthof. Wim de Kwant was bijzonder trots op de eer dat er in zijn geliefde Ankeveen een straat naar hem werd vernoemd. Hij deed toen ook iets terug voor de Ankeveense gemeenschap. Hij gaf vijfhonderd gulden aan het Ankeveens jeugdwerk en liet een boekje over de Ankeveens straatnamen verschijnen.

Na zijn vrij abrupte vertrek uit de lokale politiek werd het stokje van Algemeen Belang achtereenvolgens overgenomen door Gijs Knook, Wim Reijmerink en Nelleke Schenkkan.

Door diegenen die in die jaren de politiek volgden werd, tot op de dag van vandaag, met veel waardering over Wim de Kwant gesproken.

Wij wensen zijn familie veel sterkte bij dit grote verlies.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind Naar volgende bericht