Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuwe site G en E

Wijdemeren, 11 maart 2006

De Gooi- en Eemlander heeft een nieuwe website. Hij is wat rustiger qua opmaak. De inhoud is op RSS feeds gebaseerd. Het nieuws komt sneller.

Het was al enkele weken geleden aangekondigd. De website van de G&E zou totaal vernieuwd worden. Met ingang van vandaag is dat het geval.

De site maakt gebruik van een aantal RSS feeds. Zo is er sportnieuws, regionaal nieuws, binnelands nieuws etc. Daarmee kan de lezer zijn eigen boeketje aan nieuws samenstellen.

Sneller

In de krant staat dat de redacteuren nu direct op de site publiceren, waardoor de snelheid van de nieuwsvoorziening toeneemt. De artikelen op de website zullen, volgens de papieren krant van vandaag, een verkorte versie zijn van de artikelen in de krant. De website moet een soort etalage zijn, die prikkelt om de krant te kopen voor de uitgebreide informatie.

Lezers kunnen nu ook direct reageren. De redactie van de site houdt daarbij een oogje in het zeil of dat wel fatsoenlijk gebeurt.

Kinderziekten

Bij de papieren editie valt Wijdemeren onder Hilversum en Plassengebied. Op de website blijkt dat Gooi- en Vechtstreek te zijn geworden, want het bericht over het overlijden Wim de Kwant is daar te vinden. Klikken op de links in die RSS feed levert een "page not found 404 op". Maar dat zijn ongetwijfeld kinderziekten.

Wij wensen de G&E veel succes met de nieuwe site. Hoe meer lokaal nieuws onder de muisklik, hoe beter.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Harde wind Naar volgende bericht