Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

D66: Op de spaarstand

Wijdemeren, 10 maart 2006

Het licht gaat nog niet uit bij D66, maar op de spaarstand gezet. In het persbericht klinkt bitterheid door naar de partijleiding in Den Haag.


Een maand geleden was er nog hoop, tegen beter weten in...

Ups en Downs

In 's-Graveland verdween de partij al eens eerder. Begin jaren zeventig werd een lokale afdeling opgericht. Na twee raadsperioden was het afgelopen en werd de afdeling opgeheven. In 1992 werd opnieuw een afdeling opgericht in 's-Graveland. Bij de verkiezingen van 1994 werd de partij in één klap de derde partij en kreeg twee van de dertien zetels.

In 1998 kreeg D66 twee zetels in Loosdrecht, één zetel in Nederhorst en één zetel in 's-Graveland. Het werd al wat minder.

Bij de herindelingsverkiezingen in november 2001 behaalde D66 slechts met reststemmen haar ene zetel, die door Felix Flameling bezet werd.

Haags Geklungel

Met het geklungel en gestuntel van de Haagse leiding (De Graaf, Dittrich), zonder enige ruggengraat, kon het niet uitblijven. D66 Wijdemeren werd weggevaagd. Hoe hard er ook gewerkt werd en hoe goed de lokale politici ook hun best deden. Er was geen houden meer aan.

Persbericht

D66 Wijdemeren beraadt zich op de toekomst

De kiezer heeft gesproken: voor het eerst sinds lange tijd zal D66 geen deel uitmaken van de gemeenteraad in de drie dorpen verenigd in de gemeente Wijdemeren.

"De kiezer heeft altijd gelijk" wordt steevast gezegd. Op landelijk niveau is dat zeer zeker het geval, en ook D66 Wijdemeren kan niet verbaasd zijn over de landelijke uitslag. Wij betreurden destijds, en nog steeds, de deelname van D66 aan het kabinet Balkenende. Wij vinden dat het beleid van dit kabinet in strijd is met de idealen van D66 en dat het eigen gezicht van D66 nooit tot uitdrukking is gekomen. De Tweedekamer fractie is de afgelopen jaren onzichtbaar of negatief in het nieuws geweest. Een nationale afstraffing was dan ook te verwachten.

Daarom heeft D66 Wijdemeren zich duidelijk willen profileren als lokale partij met een uitsluitend lokaal programma gebaseerd op de oorspronkelijke democratische idealen van D66. Wij hebben helaas moeten constateren dat deze opstelling niet voldoende duidelijk is overgekomen op de kiezer. D66 Wijdemeren heeft volledig de klap van de landelijke terugval van D66 moeten incasseren. Dit ondanks een gewaardeerd programma, goede kandidaten en, niet te vergeten, het uitstekende werk van ons raadslid in de afgelopen periode, Felix Flameling. Het resultaat van de verkiezingen was voor ons ronduit bedroevend.

Bij deze bedanken wij de bijna 300 kiezers die ons toch hun steun hebben willen betuigen en hun vertrouwen hebben uitgesproken in onze lijst en onze ideeën.

Niet alleen landelijk zal D66 zich de komende maanden moeten bezinnen over haar bestaansmogelijkheden, ook D66 Wijdemeren zal zich de komende tijd moeten beraden over haar toekomst als lokale sociaal liberale partij en haar positie in de gemeente.

Onafhankelijk van deze besluitvorming zullen onze leden en ex-kandidaten zich blijven inzetten voor de lokale democratie in Wijdemeren. Al naar gelang hun mogelijkheden en persoonlijke expertise staan zij klaar voor van steun en advies aan bewoners en bewonersverenigingen in heel Wijdemeren en in het bijzonder op het gebied van ruimtelijke ordening, verkeer en veiligheid. Ook zonder vertegenwoordiging in de gemeenteraad kunnen de inwoners van Wijdemeren op ons blijven rekenen!

Namens D66 Wijdemeren,

Nanne Roosenschoon
Joost Boermans
Yvonne Siemons


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind Naar volgende bericht