Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht DBW
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De Laatste Putter

Wijdemeren, 3 maart 2006

De campagne loopt op zijn eind. Morgen nog hier en daar actie. Misschien maandagnacht nog iets in de bus. Putter schreef zijn laatste column.

Ingezonden Bericht

Nieuws van Putter van Dorpsbelangen Wijdemeren

Dit is de laatste Putter voor de verkiezingen. Het is mooi geweest. Na 7 maart is Putter vast van plan langdurig op vakantie te gaan naar een warm en gezellig oord om uit te rusten van alle vermoeienissen.

Een laatste stemadvies, voor de aarzelaars onder ons, behorende tot die veertig procent stemmers, die pas oog in oog met de stemcomputer beslissen. Laat uw gedachten eens gaan over het navolgende. Lokale partijen, zegt men, vallen op door regelmatig geruzie en onderling geharrewar. Voorbeeld in Wijdemeren is Dorpsbelangen Loosdrecht, waar zich binnen de club dramatische taferelen hebben afgespeeld.

Maar... Dorpsbelangen Wijdemeren (voorheen Dorpsbelangen 's-Graveland + Dorpsbelangen Nederhorst den Berg) bestaat al sinds 1982 en er is nooit of te nimmer een onvertogen woord gevallen. De vereniging is al meer dan dertig jaar een club van vrienden.

Willem van Kooten, de financier van DBL, is naar verluid, in woede ontstoken omdat hij vanwege de lijstverbinding met Groen Links nu een linkse groep ondersteunt, die wel erg ver van zijn bed ligt.
Maar... Dorpsbelangen Wijdemeren heeft geen miljonairs nodig om zijn publiciteit te betalen. We doen dat gewoon zelf.

Landelijke hotemetoten reizen stad en land af om hun lokale lijsten te ondersteunen. Je ziet ze nooit, nu wel. Maar de gemeentelijke politiek moet je overlaten aan de mensen die in de steden en de dorpen die politiek bedrijven. De Haagse politici zouden er beter aan doen thuis te blijven.
Dorpsbelangen Wijdemeren heeft geen landelijke hotemetoten achter de hand. Voelt dat niet als een gemis, integendeel. Dorpsbelangen Wijdemeren doet het gewoon met de dertig eigen mensen op de lijst.

En die lijst, lieve mensen, is lijst 7. Anders dan anderen, zijn we. Dat moet extra aantrekkelijk zijn!

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht