Rik Jungmann

Carole Denninger

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Expositie Oude School

Wijdemeren, 1 mei 2006

Van zondag 4 juni t/m zaterdag 10 juni exposeert Drs. Carole Denninger haar kunstcollectie in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk.

Persbericht

DE MOOISTE SCHILDERIJEN VAN 1870-1970
TIJDENS PINKSTER-EXPOSITIE

De vernieuwde collectie schilderijen van Drs Carole Denninger (verzamelaar en auteur van kunstboeken) is in de Pinksterweek te bekijken in de Oude School in Kortenhoef. Een vijftigtal schilderijen van topkwaliteit geven de bezoekers een indruk van een eeuw Nederlandse schilderkunst. Alle schilderijen zijn te koop.

Kortenhoefse en Larense meesters

De belangstelling van de kunsthistorica ligt natuurlijk bij de schilders waarover ze geschreven heeft: de Kortenhoefse en Larense meesters. Topstuk is de met 1888 gedateerde aquarel van een slootkant met eenden door Geo Poggenbeek, een van de grote meesters van de Haagse School die in het voetspoor van P.J.C.Gabriël naar Kortenhoef kwam om er het polderlandschap te schilderen. Maar ook springen de sappige Kortenhoefse landschappen van Bern. van Beek, L. Stutterheim, Alb. Hulshoff Pol, G. Altmann en Barend van Voorden in het oog. Daarnaast zijn er nog schitterende plasgezichten met waterlelies die een week hangen te pronken. Van Flip Hamers is een vroeg naakt (1935) in de collectie opgenomen. Bij de Larense meesters is een prachtig portret van een jonge vrouw met grote hoed de eye-catcher. Het is in 1909 geschilderd door H.M. Krabbé, de grootvader van Jeroen en een gevierd schilder aan het begin van de 20 ste eeuw. Ook een gestippelde voorstudie van een groot historiestuk van F. Hart Nibbrig trekt de aandacht.

Stadsgezichten

Wie houdt van het verstilde of juist drukke stadsbeeld kan zijn hart ophalen aan een groot aantal stadsgezichten van Amsterdam. Al of niet met schepen in de grachten. Bekende namen als Korthals, Kranenburg, Stierhout staan garant voor schilderijen die niet gauw zullen vervelen. Van A.P. Schotel hangt een fraai stadsgezicht van zijn geboortestad Dordrecht. Stadsgezichten behalen op veilingen steeds hogere prijzen. Het is een geliefd thema!

W.A. Knip en anderen..

Daarnaast zijn er van allerlei bekende schilders verrassende schilderijen, die gekozen zijn vanwege hun artisticiteit en schoonheid. Van ballerina tot zomers boeket, van strandgezicht tot Frans havenplaatsje. In deze serie vallen de in groen-blauwe kleuren geschilderde havengezichten op, die de Larense schilder W.A. Knip tijdens zijn reizen maakte aan de Franse kust. Het zonlicht danst op de golven en schittert op de huizen van St. Tropez. Een feest voor het oog!

INFO:

Pinksterexpositie
Collectie Drs Carole Denninger
De Oude School
Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef
Van zondag 4 juni (Pinksteren) t/m zaterdag 10 juni
Dagelijks van 11-17 uur.
Bekijk alvast de schilderijen op de website: www.caroledenninger.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht