Rik Jungmann

---

Persbericht Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

College stelt zich Teweer

Wijdemeren, 29 mei 2006

Het college van B en W stelt dat de actie van de Antoniusschool de verkeerde indruk wekt. Men wist dat dit ging gebeuren, aldus het college.

In het persbericht legt het college uit hoe het zit, en verwijst daarbij naar een soortgelijke situatie in Loosdrecht. Het college verwijst ook naar "foute" berichtgeving door de WieWatWaar en De Brug. In de WWK kunt u er in een bericht van 19 mei meer over lezen. En in een bericht van 24 mei.

(Gelukkig treft het verwijt van het college niet de WWK.... red.)

Persbericht

College:
"Besluit over lokalen voor Antoniusschool niet plotseling"

Het college van B & W verneemt uit De Brug en Wie Wat Waar dat het besluit om lokalen te vorderen van de Regenboogschool zeer plotseling door wethouder Moote zou zijn genomen. Ook de handtekeningenactie van de school wekt die indruk. Het college stelt dat dit onjuist is. De voormalig wethouder Nagel heeft in februari het bestuur van de Antoniusschool laten weten dat de gemeente het onderzoek zou starten naar het vorderen van leegstaande lokalen. In maart 2006 heeft het vorige college hiertoe besloten.

Het college heeft verschillende opties bekeken, zoals overleg met peuterspeelzaal Het Overstapje, het laten staan en uitbreiden van het huidige noodgebouw en de aankoop van een appartement boven de school. De eerste biedt op korte termijn geen oplossing. De andere opties zijn kostbaar. Bovendien is het laten staan van de noodlokalen in tegenspraak met beloftes aan omwonenden om de units na twee jaar te verwijderen. Tegelijkertijd staan er enkele lokalen van de Regenboogschool leeg. Het college mag deze lokalen benutten voor de Antoniusschool omdat de lokalen staan binnen een straal van 2 kilometer. Een zelfde situatie doet zich voor bij scholen in Nieuw-Loosdrecht. Daar maakt de Rehobothschool gebruik van enkele lokalen van de Lindeschool. Voor de Antoniusschool geldt wel dat de afstand naar de Regenboogschool groter is.

Het college heeft begrip voor het feit dat het voor de ouders, kinderen en het team geen ideale situatie is. Toch kan het ook voor de ouders niet onverwacht zijn. Het bestuur van de Antoniusschool heeft de ouders ruim een jaar geleden al over deze toekomstige mogelijkheid geïnformeerd in een nieuwsbrief over de leerlingenstop. Nu het vorderen van de lokalen een feit is, is het aan het bestuur en de directie om zo goed mogelijk op de nieuwe situatie in te spelen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Zonnig Harde wind 17º Naar volgende bericht