Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander / WWW
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Antonius voert Actie Baksteen

Kortenhoef, 24 mei 2006

Tweehonderd kinderen van de Antoniusschool in Kortenhoef zijn gisteren naar het gemeentehuis getogen om daar met veel lawaai te protesteren.

De Gooi- en Eemlander was erbij en had een groot artikel op de voorpagina van het regiokatern, met een foto van wethouder Lia Moote (PvdA), die een dik pak handtekeningen in ontvangst nam. Gisterochtend trok de stoet naar de Rading 1 in Hilversum om van zich te laten horen.


Wethouder Lia Moote (PvdA)

Ouders, schoolbestuur en schoolleiding zijn boos op het college, omdat er geen dialoog is geweest over alternatieve oplossingen voor het ruimteprobleem waar de school mee worstelt. Het besluit om twee klassen aan de andere kant van het dorp in de Regenboogschool onder te brengen vindt in hun ogen geen genade.

Lia Moote zat in de wekelijkse collegevergadering, maar kwam daar uit om de luidruchtige actievoerders te woord te staan. In dat gesprek gaf zij geen duimbreed toe, was de conclusie van Jeroen Hovinga die 376 handtekeningen aanbood. Moote wees op het feit dat er in Loosdrecht ook lokalen voor een school zijn gevorderd en dat er dus ook voor de Antoniusschool geen uitzondering gemaakt zal worden.

De actievoerders leggen zich bij die uitspraak niet neer en gaan nu de politiek bewerken in de hoop dat de raad het college terugfluit. Ook denkt de school aan juridische stappen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Harde wind 16º Naar volgende bericht