Rik Jungmann

---

SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht naar Finale

Loosdrecht, 26 mei 2006

Loosdrecht gaat door naar de finale van de nacompetitie, na een spannende wedstrijd die met een goal in de tweede helft werd gewonnen..

Ingezonden Bericht

Loosdrecht naar finale

In een zeer attractieve en spannende wedstrijd is Loosdrecht er in geslaagd de finale te behalen van de nacompetitie in de strijd om een plek in de eerste klasse. Een prestatie van formaat die behaald werd middels een goal in de tweede helft van Said Akchich waardoor in combinatie met het gelijke spel uit de ploeg uit Loosdrecht door gaat.

Na het ongelukkig behaalde gelijke spel uit tegen Valleivogels moest er op Hemelvaartsdag thuis wederom tegen deze ploeg gespeeld worden. Wilde Loosdrecht door gaan naar de finale dan moest er dus gewonnen worden. Dat het niet aan het veld kon liggen was wel duidelijk. Door de vele uren arbeid van een aantal vrijwilligers lag de grasmat er heel erg goed bij. En als je weet hoe het veld er bij heeft gelegen dan is een compliment op zijn plaats.

In tegenstelling tot de verwachting zakte Valleivogels vanaf het begin af aan in. Blijkbaar hadden ze geleerd van de wedstrijd in Scherpenzeel toen de vele ruimtes achterin meerdere malen uitstekend werd benut door de Loosdrechter aanvallers. Zo ontspon zich een wedstrijd waarbij gedoceerd de aanval werd gezocht resulterende in enkele kansjes aan de kant van Loosdrecht. Valleivogels was met name gevaarlijk via standaardsituaties en met de grove charges waarbij ze in de uitwedstrijd ook al enkele malen over de schreef gingen. De scheidsrechter had er echter goed het oog in en handelde resoluut en bestrafte deze spelers. Al met al geen goals maar al vrij snel in de tweede helft wel. Said Akchich die ook uit al van zich had doen spreken was de naam. Na een scrimmage in het strafschopgebied kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot rond de vijftigste minuut binnen.

Het sein voor Valleivogels om er nu echt op te vliegen maar wederom was de scheidsrechter ondanks de onredelijke en intimiderende verwensingen van het talrijk meegereisde publiek van Scherpenzeel onverbiddelijk. Gele kaarten volgden elkaar op en nog steeds is twee keer geel rood. Zo kon het gebeuren dat Valleivogels al na zestig minuten met negen man op het veld stond. Loosdrecht wilde daarna de wedstrijd snel beslissen, bracht Bonaparte en kansen volgden elkaar in rap tempo op. Het was echter te danken aan de sterk opererende keeper dat het verschil slechts een goal bleef. En dat hield Valleivogels in de wedstrijd. Had dan ook zo maar in de slotminuten op gelijke hoogte kunnen komen. Een diepe bal, verkeerde inschatting en vrij voor het doel maar de bal ging net naast. Het was ook niet verdiend geweest.

Op basis van twee wedstrijden was Loosdrecht gewoonweg de terechte winnaar. Daarom mag het zaterdag de finale spelen op het terrein van EVC in Edam. De tegenstander is HCSC en de wedstrijd vangt aan om half drie.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zwaar bewolkt Matige wind 14º Naar volgende bericht