Rik Jungmann

---

Oranjecomité Wijdemeren Centrum
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Vier Mei nog bij Westerveld

's-Graveland, 2 mei 2006

Voor de laatste keer worden donderdag om acht uur de doden herdacht bij het monument bij Westerveld, het oude gemeentehuis van 's-Graveland.


4 mei 2005

De organisatie roept u op om mee te lopen in de Stille Tocht van de Wilhelminahof naar Westerveld. Vorig jaar was de belangstelling bij Westerveld groot, maar er liep maar een handjevol mensen mee in de Stille Tocht.

Ingezonden Bericht

DODENHERDENKING 4 MEI

Op de avond van 4 mei herdenken wij in het bijzonder de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij nodigen alle burgers, jong en oud, uit om deze herdenking bij te wonen.

18.00 uur
Wij verzoeken u als eerbetoon aan al onze gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, de vlag halfstok te hangen.

19.10
Vertrek "Stille tocht" vanaf de Wilhelminahof naar het herdenkingsmonument bij het 'oude' Gemeentehuis Westerveld.

19.30
Bij het monument voor de gevallenen op het terrein van het oude Gemeentehuis in 's-Graveland hebben leden van de Scoutinggroep "Klaas Toxopeus" een erewacht gevormd en brengt muziekvereniging BMOL muziek ten gehore. Enkele sprekers zullen spreken over oorlog en vrede, onderdrukking en vrijheid in relatie tot het verleden en het heden. Het thema dit jaar is: "vrijheid en verscheidenheid".

19.55
Kranslegging door leden van het gemeentebestuur van Wijdemeren, gevolgd door afvaardigingen van de Oranjecomités van Ankeveen en Wijdemeren Centrum.

19.59
The Last Post door trompettist van BMOL

20.00
Twee minuten stilte.

20.02
Wilhelmus door BMOL
Hierna kunnen afgevaardigden van verenigingen, politiek, scholen en andere organisaties en de burgerij bloemen leggen bij het monument.

20.05
De aanwezigen worden verzocht om bij het verlaten van het terrein achter de organisatie aan de route langs het monument te maken.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 17º Naar volgende bericht