Rik Jungmann

---

Oranjecomité Wijdemeren Cenrum
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Koninginnedag Geslaagd

's-Graveland, 2 mei 2006

Het Oranjecomité Wijdemeren Centrum ('s-Graveland), kijkt terug op een geslaagde Koninginnedag.

Ingezonden Bericht

Koninginnedag 2006 Wijdemeren Centrum

U kent waarschijnlijk allemaal die verhalen over de individualisering van de maatschappij, de verharding van de samenleving, de vercommercialisering van de mensen en de verhalen over de 'passieve, niet betrokken' jeugd die alleen nog maar vermaakt wil worden.

De kranten zijn er regelmatig mee gevuld. Het lijkt wel of de wereld steeds negatiever wordt. Omdat wij daar niet in geloven, en zeker niet in berusten, willen wij als Oranjecomité Wijdemeren Centrum, graag eens een ander verhaal vertellen. Het verhaal zou als titel kunnen hebben:

KONINGINNEDAG 2006 : 'HET TEGENDEEL BEWEZEN'

Niet eerder hebben zoveel vrijwilligers zich met plezier en enthousiasme aangemeld en ingezet om het iedereen naar de zin te maken. Samen iets doen om er voor het hele dorp een feest van te maken. Met moeite nemen ze een consumptiebon aan voor bewezen diensten: 'joh, het was maar een kleine moeite'. Hoezo individualisering?

Een record aantal plaatselijke sponsors. En geen enkele sponsor heeft aan zijn donatie een tegenprestatie verbonden. Dat wij hun naam af en toe noemen is ons eigen initiatief. Nee, onze sponsors c.q. plaatselijke middenstanders willen maar één ding en dat is voor iedereen een geweldige dag. Hoezo vercommercialisering?

Omdat we door het weer genoodzaakt waren het feest in de sporthal te laten plaatsvinden moest de hal 'even' versierd/aangekleed worden en het tapijt uitgerold. Vanwege een volleybaltoernooi kon dat pas vanaf 11 uur 's avonds. Ongevraagd helpen mensen ons. Tot half twee 's nachts. Hard werken maar vreselijk gezellig. Geen onvertogen woord gehoord. Ook tijdens Koninginnedag is er niets gebeurd wat niet door de beugel kon. En bij het opruimen wederom spontaan aangeboden hulp. Hoezo verharding?

Bij diverse activiteiten werden we ondersteund door jongeren o.a. van de scoutinggroep. Spontaan bieden enkele van hen zelfs aan om onderdeel te worden van het Oranjecomité. Hoezo niet betrokken en passieve jeugd?

Medewerking van instanties/verenigingen/instellingen enz.? We hebben geen 'nee' gehoord. Stukjes in het plaatselijke blad of op de webkrant. Geen probleem. Een avondje in de Smoes? Ja leuk! Wordt geregeld. Feestje in Oudergaard? Natuurlijk! Top! Voor vrijwilligers wordt zelf gezorgd. Gebruik van de sporthal? De vlaggetjes hangen er al als we vrijdagsmiddags gaan beginnen. Politie, brandweer en ziekenvervoer willen jullie meerijden in de optochten? We hoeven de vraag eigenlijk niet eens te stellen. Het zwaailicht staat al aan. EHBO-ers? Ze zijn er gewoon. Niet even maar de gehele dag. Koffie drinken bij het 'BLOK'? Is al geregeld! De Hervormde kerk in 's Graveland vraagt of een orgelconcert in ons programma past? Fantastisch! Het oranjecomité hoeft verder niets te doen. Verzoeken aan de gemeente worden moeiteloos gehonoreerd. Er wordt in het dorp volop gevlagd en sommige straten zijn volledig oranje. De muziekverenigingen zetten zoals ieder jaar hun beste beentje voor. Ondanks kou en regen! Geen klacht gehoord! Radio Wijdemeren? Wij vragen en zij draaien! En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Hoezo verharding? Hoezo individualisering? Hoezo vercommercialisering? Hoezo niet betrokken jeugd? Dat beeld klopt niet. Het tegendeel is bewezen. Dankzij belangeloze medewerking van velen en een geweldige opkomst van enthousiaste inwoners hebben we een fantastische Koninginnedag gehad.

Een feest voor iedereen van iedereen !


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 17º Naar volgende bericht