Herman Stuijver

Herman Stuijver, e.a.

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Raad fluit Moote terug

Wijdemeren, 4 juni 2006

De afgelopen weken was er wapengekletter te horen tussen de Antoniusschool in Kortenhoef en het college van B&W. De raad steunde de school.

Het college besloot om buitenklassen van de Antoniusschool te vestigen in de Regenboogschool. Bestuur, ouders en leerkrachten waren kwaad op het college omdat men vond dat er nog met hen gesproken had moeten worden. Het college gaf een persbericht uit waaruit bleek dat dat gesprek niet nodig was. Alles was al gezegd en gedaan, en dus viel er een besluit (net zoals in Loosdrecht) vond het college. Tot donderdag volhardde wethouder Lia Moote in dat standpunt.

Afgelopen donderdagavond werd de strijd in de raadszaal voortgezet. Bestuur, leerkrachten en ouders spraken in voorafgaand aan de raad. De raad stelde zich op achter de school.

Herman Stuijver was erbij en schreef onderstaand verslag.


Onder druk van de totale gemeenteraad zal wethouder Lia Moote toch nog een keer met het bestuur van de Antoniusschool de alternatieven voor de twee lokalen in de Regenboogschool in Kortenhoef bespreken.


Wethouder Lia Moote (PvdA)

Fractievoorzitter René Voigt (DBW)

Na stevig aandringen van René Voigt van Dorpsbelangen Wijdemeren deed mevrouw Moote uiteindelijk de toezegging dat alle opties mogelijk zijn, al voegde ze er direct aan toe dat ze geen valse verwachtingen wilde wekken. Op 23 juni zal ze in de commissie Maatschappelijke Zaken tussentijds verslag doen. Eigenlijk willen alle partijen dat er nog voor het komend schooljaar een oplossing komt.


De insprekers van de Antoniusschool in debat met wethouder Lia Moote (rechts).
(Foto: Herman Stuijver)

De Antoniussschool had tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 1 juni stevig ingezet met maar liefst vier insprekers, de bestuursleden Tom Burgers en Wil van Erp, juf Hilde namens het onderwijskundig personeel en mevrouw Bakker als ouder. Naast de bekende onderwijskundige argumenten wees penningmeester Van Erp op de negatieve financiële consequenties.

In allerlei bewoordingen lieten alle politieke partijen weten dat ze vonden dat de wethouder niet optimaal had gecommuniceerd met het bestuur.

Was er wel een dialoog?

Esther Luyer (CDA) zei dat Lia Moote " wel over hen, maar niet mét hen" had gesproken en René Voigt (DBW) betwijfelde of het wel een 'dialoog' in de ware zin des woords was geweest. Ook zeiden de diverse woordvoerders dat ze de indruk hadden dat de alternatieven niet voldoende waren uitgezocht. Vooral die van verplaatsing van peuterspeelzaal 't Overstapje naar de Regenboogschool zou nog mogelijkheden bieden of zelfs verhuizing naar het nieuwe muziekgebouw aan de Kwakel werd serieus genoemd. " In dat geval is er wel haast geboden", maande PvdA'er Ben Steenvoorden de wethouder, omdat die bouwplannen binnenkort zullen aanvangen. Geconfronteerd met zoveel kritiek kwam mevrouw Moote, na een korte schorsing met B&W, met de toezegging dat in een 'open' gesprek met de Antonius alles nog bespreekbaar zal zijn voor de toekomst.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht