Rik Jungmann

---

Persbericht Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Westerveld nog niet Verkocht?

's-Graveland, 27 juli 2006

Huize Westerveld, het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland, wordt tot 1 januari 2007 door Wijdemeren verhuurd aan een binnenhuisadviseur.

Westerveld niet Verkocht?

Op 21 februari maakten twee trotse wethouders, Hagen en Nagel, bekend dat Huize Westerveld verkocht was. In het persbericht stond: " Het hoogste bod was van de particulier aan wie het pand nu is verkocht." Je zou denken dat het na de verkoop van iemand anders is. Dat blijkt echter niet het geval. De gemeente gaat het pand tot 1 januari 2007 verhuren, waaruit mag worden opgemaakt dat de gemeente nog steeds eigenaar is van het pand. (En de maandelijkse lasten betaalt?)

Voorwaarde in koopcontract?

Waarschijnlijk heeft de nieuwe eigenaar als (ontbindende?) voorwaarde in de koop opgenomen, dat de eigendom van het pand pas wordt overgedragen zodra de artikel 19 procedure succesvol is afgerond. Tot dat moment blijft de gemeente in dat geval eigenaar en kan het verhuren.

Update 28-7-2006, 12.00: De gemeente laat weten dat de verkoop is overeengekomen met de clausule dat de oplevering (overdracht) plaats zal vinden op het moment dat de artikel 19 procedure is afgerond. Tot dat moment is de gemeente derhalve eigenaar van Westerveld.

Persbericht

Tot en met 31 december 2006
Huize Westerveld tijdelijk verhuurd

De gemeente verhuurt Huize Westerveld in 's-Graveland tot en met 31 december 2006 aan "Het Lingehuys", binnenhuisadviseurs. Gedurende deze periode voert de gemeente een vrijstellingsprocedure om bewoning van het pand mogelijk te maken.

In februari 2006 verkocht de gemeente het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland aan een particulier die het pand wil gaan bewonen. Naar verwachting is de benodigde procedure eind dit jaar afgerond, zodat de nieuwe eigenaar met het verbouwen kan beginnen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Zonnig Windstil 27º Naar volgende bericht